All smiles Sunday


Jag tror det beror på mildvädret, men framför allt på solen och ljuset. Idag har jag vårkänslor!

Det är mycket som börjar vända nu.
Ryno har äntligen fått det jobbet han vill ha. Han mår bra och vi vet att ekonomin kommer att bli bättre.
Jag har sakta men säkert börjat ta tag i de saker jag vill förändra i mitt liv. Insett att jag inte kan nå alla mål på en gång men att jag måste börja för att komma fram.
På vänskap- och umgängesfronten känns det väldigt lovande. Och det verkar som vi äntligen har börjat ta tag i vårt hem och saker som behöver skaffas hit.

Jag har inte fått till någon vettig träning på hela veckan, sedan tvåtimmarspromenaden i söndags. Men idag tog jag mig till gymmet igen. Bara att ta tag i det igen! Förutom styrketräningen är mitt mål att börja springa utomhus när det blir barmark och ljusare ute.

Sedan måste jag berätta att jag hade en mycket trevlig kväll med vin och prat nere hos Laila och Erica igår!

Idag är det all smiles!

Dyka eller flyta?

Jamen eller hur att orken höll i sig?! Suck...
Har varit helt utan motivation de senaste dagarna. Ge mig socker och låt mig sova typ...
Har varit hemma med Ry som fått influensa, både igår och idag, så jag har fått chans att vila lite iaf.

Så, hur hindrar jag mig själv från att göra djupdykningar i mina egna funderingar och tappa fokus hela tiden?
Ska jag sluta drömma och bara flyta ovanpå? Ta en paus från det där. Lägga fokus utåt. På omvärlden. Tror jag skulle behöva det. Unna mig att vara lite ytlig.
Jag vill kunna stänga av det jobbiga ett tag - om det går. Orkar inte med det längre. Jag kommer ändå ingen vart. Det går inte att drömma/fundera sig lycklig.

Får se vart jag hamnar med det här. Men jag bör nog sluta lägga energi på funderingar som ändå inte leder någon vart. Och lägga mer kraft på det som får mig att må bra. Det låter rätt självklart - egentligen.

Så om jag tar tag i mitt liv och lever det, så kanske jag förr eller senare hittar det där som fattats mig. Som gör mig hel?

Kuddar och promenad

Måndag igen...
Är rätt nöjd med helgen ändå. Fick köpt nya täcken och kuddar i lördags, vilket verkligen behövdes! Och igår var jag ute på en nästan 2 timmar lång promenad med Puff och tankade solsken. <3

Nu hoppas jag att jag orkar och räcker hela veckan och får gjort det mesta av det jag vill!

Kram

Gröt

Jaha. En sån där dag igen...
Var på dåligt humör igår kväll, drömde arga drömmar i natt och känner mig fortfarande retlig. Suck...
De är väl nu jag ska köra mantrat Keep on Walking tills det vänder av sig själv?

Jag avskyr när jag mår såhär. Känner mig grötig i huvudet och det går trögt att tänka. Vad är det för fel på mig!? Inte konstigt att jag aldrig kommer någon vart när jag inte lyckas behålla skärpan mer än ett par dar i taget?

Den här dagen har iaf två plus. Jag är ledig och vädret ät bra. Och det känns som om den här svackan är på väg att avta. Ska dricka kaffe en stund till och sedan köra på Keep on Walking. Håll tummarna för mig!

Tillfrisknande...

Hemma från jobbet dag två. Febern verkar ha gett med sig nu som tur är. Har precis fått iväg kidsen till skolan.
Blir till att vila lite mer idag och sen försöka få ordning på saker och ting igen. Gillar inte när det blir så här. Hade massa saker jag ville få gjort...
Det retar mig att jag inte har flyt i tillvaron mer än ett par dagar i sträck. Men hoppas att det är på väg åt rätt håll. Den här gången blev jag ju sjuk. Det var ingen mental svacka iaf...

Nya tag som gäller nu. Träning på söndag igen!
Men det jag saknar mest just nu är att umgås med vänner. Känns som om jag aldrig har tid. Får jobba på det...

Helg med upps and downs

Har haft en upp och ner helg... En del av mig vill upp och kämpa framåt för att se vart jag hamnar. En annan del vill bara gömma mig under en filt och fundera/dagdrömma.
Är fortfarande inte säker på vad jag vill med allt, men som jag sa till Cilla igår: Även om man inte riktigt vet vart man ska så måste man börja gå, för rätt väg lär ju inte komma svävandes till en...

Kråkbröllop?


Jag -Visst är det vackert när träden är alldeles vita?
Fabbe -Det är små djur som gifter sig i träden.
Jag -Små djur?
Fabbe -Ja, kråkor och fåglar och sånt.

Barnlediga


Vi har barnledigt här mellan lördag och söndag. Det har varit riktigt skönt att få vila öronen från syskonkiv faktiskt. (Fast nu får de gärna komma hem igen.)
Det bästa den här gången var att vi inte åkte iväg någonstans. Vi har bara varit hemma. Ätit gott och sett på film. Inget partajande alls. Jag känner mig för ovanlighetens skull riktigt avslappnad!

Idag ska jag till gymmet, och jag har även brödbakningsplaner. Mår riktigt bra just nu!

Nöjd!

Nu är jag jäkligt nöjd!
Idag har vi städat här hemma och jag har varit och tränat för första gången i år. Jag har borstat Puffens päls vilket jag tänkt på i flera dagar, och jag har pratat med Maria i telefon och det var evigheter sen sist!

Igår var oxå ok, men jag var rätt trött. Föll för sockret på kvällen och åt cheesecake som var kvar sen nyår. Det var gott men det hade nog räckt med en bit...

Morgonmeck

En bra dag idag. Den började dock lite stressigt med att de ringde in Ryno på jobb, strax innan jag skulle åka hemifrån, varför jag varken kunde ta hund eller lämna son. Allt löste sig till slut som tur var, med morgonkaoset gjorde mig lite ofokuserad så det var skönt att komma hem och varva ner.
Jag ställde mig och gjorde pizzadeg med Fabbe.

Nu känns det som det snart är läge för ett avslappnande bad...

Och jo, foten är nästan helt bra idag!

Hålla kursen


En rätt bra dag, trots mycket oro för diverse saker. Men det viktiga är nog att fortsätta hålla kursen, även om det känns jobbigt.

Det blev inget gym idag som jag tänkte igår. Jag halkade nämligen igår kväll när jag var ute med Puff och trampade snett. Jag kan gå på foten och den är inte svullen men om jag flexar den eller inte går helt rakt på den gör det apont. Det betyder att trappor och uppförsbackar eller att överhuvudtaget lägga tyngden på främre delen av foten inte är någon större hit.
Visst hade jag kunnat gå och styrketräna men å andra sidan innebär all form av uppvärmning belastning av foten och att gymma ouppvärmd verkar aningen korkat så... Nej. Avaktar ett par dagar hellre än att något blir värre.

Jag är nöjd med det jag har åstadkommit idag iaf. Har lagat god mat och letat lite jobb. Och inte stoppat i mig något onödigt sött. Jag har pratat med mina barn och ringt Maria (även om hon inte svarade).
Det känns som om jag gjort mig förtjänt av lite slappande nu innan läggdags.

En början

Så. Nu har jag spånat lite. Fått ner mina främsta mål på papper.
Jag har egentligen inte satt upp några delmål med datum och sådant. Jag har gjort en plan för vad jag behöver göra och i vissa fall hur många gånger jag behöver göra detta under en vecka. Om två veckor ska jag utvärdera och uppdatera.

Har skrivit en checklista med det jag ska fokusera på och satt upp vid sängen, .

Sen är det några mål som får vänta. Körkort och större lägenhet t ex. Först behöver jag en heltidstjänst. Att hitta en sådan är ett av mina mål, men blir även ett delmål.

Andra mål är att läsa mer och att få ordning i hyllor och skåp hemma. Att lägga mer tid på barn, hund och vänner. Och att få struktur på träning och mat igen.

Författaren Paulo Coelho skrev något bra på sin facebooksida som jag tänker avvända mig av:

"Never give up.
When your heart becomes tired, just walk with your legs - but move on."


Gott Nytt År?

Nyårslöften är ju som de är - svåra att hålla. Så jag tänker inte avlägga några.
Men jag har kommit fram till slutsatsen att det behövs förändringar. Många!
Jag vantrivs så otroligt mycket med mig själv just nu, både fysiskt och psykiskt.
Det jobbigaste är att det är så mycket jag behöver jobba med, och jag misslyckas för att jag försöker fokusera på för många mål samtidigt. Min energi tar slut och jag ger upp.
Men nu MÅSTE det hända någonting och ingen annan kommer fixa det åt mig så...
Jag ska ägna morgondagen åt att göra en helhetsplan med mål och delmål så att jag har något att falla tillbaka på när det börjar kaosa i huvudet.

Jag tänker ge mig själv en nyårsutmaning!
Härmed utmanar jag mig själv att förbättra mig och mitt liv, så att jag äntligen kan få trivas och må bra!
Jag återkommer med detaljerna.

RSS 2.0