En härlig halv vecka!

Jag har haft det toppen!

Mötte upp med Jessika i stan efter jobbet i onsdags. Tog en fika på Espresso House. Sen promenerade vi bort till Kajskjul 8 för att se Mia Skäringers Show. Innan showen var det världens smarrigaste buffé med bl a rökt lax och räkor och kycklingspett. En flaska rött beställdes också in.

Kl 20.00 var det dags för Mia att kliva upp på scen. Det gjorde hon med råge! Iklädd endast bikini!
Hela showen var klockren. Mia roade och berörde och överraskade oss dessutom med att sjunga fantastiskt vackert. Köpte hennes och Dannes skiva efteråt. Vi var SÅ nöjda med kvällen!

På torsdagen hade jag tagit semester och dagen gick i slappandets tecken. En solig vårpromenad orkade vi iaf med, Jess och jag.
På kvällen käkades det våfflor.


[Starkt solsken här va?]


I fredags var jag på jobbet igen. Jessika var kvar hemma och underhöll förkylde Fabbe medan Ryno var hos tandläkaren.
På kvällen var det lite förfest skulle man kunna säga. Jessikas man och hans band FKÜ skulle spela på Henriksberg och Jess och Ryno skulle dit. När jag tagit farväl av Jessika och de åkt iväg hade jag fritidsgård här hemma. Två egna barn + tre extra var här och kollade på Let's Dance. Dessutom kom fina Irene upp och jag fick äntligen mina glasögon. Jag fick även lite vinsällskap i köket en stund. =)


[Förfest!]


[Jess å ja...]


[Nya brillorna]


Fabian har varit sjuk i veckan. Hostig och feber till och från. Vi hade ställt in kalaset han skulle gå på igår, men sen tyckte jag nog ändå att han verkade hyfsat pigg iaf. Ryona klättrade på väggarna när ingen kompis fanns att tillgå, så trots halvtaskig ekonomi bokade jag tre biobiljetter till Draktränaren. Filmen var bra och barnen var nöjda!
Själv var jag smått vimmelkantig av att ha använt de nya glasögonen hela dagen.

Idag har jag tagit en promenad, laddat på mitt spårvagnskort, lagat middag och satt igång brödbak.
Snart är det ny vecka igen...

♥ ♥ ♥

Förväntningar inför imorgon och framtidsidéer

Imorgon... Då kommer Jessika ner hit. Har inte träffat henne på typ åtta år.
Vi ska gå och se Mia Skäringer och dricka vin och prata en massa. Det ska bli så otroligt kul!
Men först ska det jobbas lite och gås på kurs igen. SEN får jag åka in till stan och roa mig. Lååång dag imorgon...=D

Har haft Conrad ringlandes på mig en stund ikväll. Ormar är mycket fascinerande varelser. Känner mig smått vördnadsfull. Frågade Ryno på skoj om vi inte ska starta en zooaffär när barnen blivit stora. Han kan sköta reptilerna och jag gnagarna... Tål att funderas på faktiskt. Mycket att lära först i så fall.

Idag är det en slöardag. Tänker gå och mysa med en bok och en påse snask nu.

♥ ♥ ♥

I'm so damn busy!

Veckan har varit fylld av göra.
P-sprutan i måndags. Fick träffa underbara barnborskan Lena, som jag gick hos under båda graviditeterna. Hon berättade att hon äntligen blivit mamma själv! =)

I tisdags var jag på återkontroll med linserna hos optikern. Gymmet på kvällen.

Onsdag bjöd på andra delen av utbildningen "Rätt rätt". Kvällen ägnades åt slapp.

På torsdagskvällen var jag med arbetskompisarna på Folkteatern och såg Orestien. Kanske är pjäsen ett sätt att ifrågasätta moral och rättssystem, men jag gillade den inte. Men att gå på teater var en upplevelse i sig. Fascinerande. Blir nog fler teaterbesök framöver. Dock förmodligen inga fler pjäser av Lars Norén...

Igår hade vi mycket trevligt besök av Andreas och Caroline. Vi drack lite vin och pratade massor!

Idag flyttade ju ormen Conrad hem till oss, och Erica ska sova över hos Ry. Blir nog till att kolla på Körslaget ikväll. Det är en hårdrockskille från Mölnlycke som ska vara med och körleda. Vet inte vem han är, men eftersom jag är uppvuxen i Mölnlycke känns det lite spännande att kolla. Ska tillägga att jag aldrig sett ett helt avsnitt av Körslaget tidigare...

På onsdag... På onsdag kommer finaste Jessika ner och hälsar på! Nu är det inte långt kvar!!! Wohooo!

♥ ♥ ♥

Ytterligare ett husdjur...

... har flyttat in hos oss.

Majssnoken Conrad.


Jag tror vi snart kan börja marknadsföra oss som zoo... =)

Ny bekantskap m.m.

En händelserik helg igen. Gårdagen gick i städandets tecken.
Ry spydde på eftermiddan men piggnade till under kvällen igen, så det var nog ingen riktig magsjuka ändå. Hon petade t o m i sig några godisar på kvällen när vi kollade melodifestival.

Idag har jag och Fabbe varit och hälsat på en föredetta dagiskompis till honom. Det visade sig att tjejens mamma och jag kom alldeles ypperligt bra överens. =)

Nu sitter jag här och väntar på pizza, och ikväll lutar det faktiskt åt att se en film. Hoppas att det för än gångs skull blir av...

♥ ♥ ♥

Växande barn och träningsflyt

Så har helgen börjat igen.
Det har varit en bra vecka. Fullt upp och jag känner att jag lever. I positiv bemärkelse alltså.
Fullt upp i kalendern framöver också. Det blir en händelserik vår. Det är den första våren på mycket länge som jag har haft såhär mycket ork.

Idag har Ryona och Erica lagat köttfärsås och spaghetti till middag (med min assistans). Det märks att Ry börjar bli ett stort barn. Hon har frivilligt hämtat Fabbe på dagis två dagar i rad och kokat sin egen havregrynsgröt till mellanmål. Dessutom ordnat skjuts till bowlingkalaset hon ska på på söndag, helt utan vår inblandning.
Jag är imponerad. Varifrån kommer all den här frivilliga driftigheten? Inser att det bara är att hoppa på tåget och inse att hon inte är så liten längre, vår nioåring...

Träningen har gått bra den här veckan med. Det blev 3 ggr förra veckan och de 2 planerade gångerna den här veckan. skulle vilja komma iväg en gång i helgen med men det är tveksamt om jag hinner.
Igår satte jag igång med styrkan igen. Har träningsvärk i överarmarna idag. *gilla*

Nu behöver jag nog vara lite social med familjen tror jag.

♥ ♥ ♥

Ingen rast, ingen ro

Fullt ös all day long... Hinner inte med att blogga ju.

Idag har jag:

¤Lämnat Fabbe på dagis (Ryno är sjuk)
¤Jobbat, och fått bockat av några viktiga grejer från "att-göra-listan" där.
¤Varit hos optikern och fått nya linser, och provat ut nya snygga bågar.
¤Haft uppe råttorna och tagit en lur på sängen.
¤Lagat middag (två extra barn på besök).
¤Handlat.
¤Vikt in tvätt.
¤Bakat bröd (jäsfritt).
¤Tvättat håret.

Just nu har jag den här låten på hjärnan. Hjälp...


Har hållt mig hyfsat ifrån sötsaker i några dagar nu och det känns verkligen. Mår mycket bättre och har mer ork. =)

♥ ♥ ♥

En tiopoängs helg!

Jag har haft en toppenhelg!

Igår kväll var vi hos Maria och hennes familj. Åt god mat och slappade i soffan. Barnen lekte jättebra. Nästa gång är det deras tur att komma hit. =)

Idag har jag varit och tränat och sedan har jag haft min fina kusin Sara här på besök. Sara som föddes samma år som jag fyllde tretton och som jag passat massor när hon var liten. Nu är hon 19 och ska ta studenten om några månader... Har jag blivit gammal eller så? Neeeh, så kan det väl inte vara? Nej nej. =)
Vi fick pratat massor iaf och det känns jättebra! *glad*

Vi åt tidig middag idag när Sara var här, så nu på kvällen mös vi till det ordentligt med thé och scones som barnen hjälpte mig att göra. Inte alls fel.

Nu blir det snart sängen med en bok.

♥ ♥ ♥

Vårskrik

Det är inte klokt vad solen får mig på bra humör!
Jag nöjd och rastlös på samma gång.
Eftersom mitt mående berövat mig så mycket glädje så kan jag liksom inte få nog av positiva upplevelser nu när medicinen gör sitt.
Alla möten och samtal med olika vänner. Energiutbytet som sker. Det får mig verkligen att känna mig levande. Det är så mycket man får om man bara vågar börja ge.
Saker och ting faller mer och mer på plats.
Visst mår jag skräp ibland nu också. Men det är mest frustration. Det känns som om jag är så nära att lösa mysteriet med mig själv. Jag ser glimtar ibland och jag blir så otålig!

Tror jag skulle behöva göra som Ronja och gå ut och vårskrika lite...



♥ ♥ ♥

Knockad i soffan...

Fredag igen och jag är sjukt trött. När jag kom hem från jobbet låg jag och Ryona och pratade i soffan en stund. Sen kom Ryno hem med Fabbe och barnen började leka något.
Då slocknade jag. Jävlar vad svårt det var att vakna och ta sig upp sedan. Men förhoppningsvis gör tuppluren att jag inte blir lika seg ikväll. Blir själv med ungarna. Ryno åkte iväg på snöskottning igen. Pengar pengar...

Det lutar åt att vi ska hem till Maria & Co imorgon kväll, och på söndag ska min fina kusin Sara komma hit. Sen hoppas jag att jag ska hinna läsa lite också. Var och hämtade ut boken jag beställt igår. Genom dina ögon.
Känns som om det kommer bli en en helg med mycket positiv energi. Gött det!

♥ ♥ ♥

På kurs med Kurt, eller jag menar Lena


Jag har varit på utbildning med jobbet idag. Det handlade om hur vi ska kunna förbättra maten och matsituationen m.m. på förskolorna och även om bättre samarbete mellan kökspersonal och pedagoger.
Jag var där med min goa arbetskamrat och vän Lena. Vi hinner inte alltid prata så mycket med varandra på jobbet så vi passar på när vi väl får tillfälle. Under fikapausen blev vi så fördjupade i ett samtal att vi först missade att vi skulle in till föreläsningen igen. Oooops...

Annars har jag känt mig rätt trött idag. Känns att det i mitt i veckan.

Rysan är fortfarande inte frisk. Hon gick till skolan i måndags men fick stanna hemma igår igen. Halsontet är bättre, men nu hostar hon och snorar istället. En riktig illförkylning. Fick köpa hem hostmedicin igår, och klockan tre härom natten kom hon upp och väckte mig och bad om nässprej. Frivilligt! Ungen hatar ju nässprej... Hon har fått hem lite läxor iaf så att hon inte kommer efter allt för mycket.

Blir en lugn kväll ikväll känner jag. Ska bara orka ta tag i disken först. Det är min tur idag. =/


♥ ♥ ♥

RSS 2.0