Helgen var toppen!

Folket var trevligt och vädret var varmt och skönt. Till och med bussresorna var uthärdliga i värmen. Hade ju trevligt sällskap.
Låter bilderna tala för sig själva.


[Fia messar Mia från bussen som strax ska gå från Gbg]


[Mia med kameran beredd på balkongen]


[Mia har en rosa tunga]


[Jag har rosa tånaglar]


[Fia är nyblonderad]


[Eeeeeh...]


[Förfest med Mias grannar]


[Det ska va bubblor i den här drinken!]


[Suddig bild på fräck bil]


[Nostalgi på dansgolvet]


[Mia dansar barfota...]


[Wohoo!]


[För att återställa saltbalansen på bussresan hem...]

♥ ♥ ♥

Min vinstbenägna mamma

Det är så här att min mamma har en liten hobby, nämligen att delta i tävlingar där man ringer in till radio. (Och även internet tävlingar). Hon lyssnar på Mix Megapol, som förr, när hon började sin tävlingskarriär hette City 107. Då bodde jag fortfarande hemma. Hon har vunnit ett otal biljetter till smygpremiärer av filmer, massor med påskgodis (1 gång), cd-skivor, och en hel del andra grejer som jag inte ens minns. Nu senast vann hon biljetter till ett radioparty på Barken Viking nu ikväll.

Fick ett sms förut... Då har hon på festen vunnit följande; 2 biljetter till Pet Shop Boys, 2 biljetter till U2, 2 biljetter till Way Out West och 2 biljetter till Madonna!!!
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Snacka om tur!

Och gissa vem som ska gå med sin mamma på Madonna? Jaaaaaaaaaag! Wohooo!

Utöver detta fantastiska är läget lugnt. Barnen är lagda. Ryno är ute och festar med kusin och imorgon drar jag på jordgubbsfestival i Vara.

Och det är bara 7 dagar kvar till semestern. 5 futtiga arbetsdagar. *längta*

♥ ♥ ♥

Trötthet, värme och behov av ledighet

Jag har varit aptrött i två dagar nu. Tror att det kanske har med värmen att göra... Inte på topp, men lyckligtvis inte i botten heller.
Orkade komma iväg och träna igår iaf. På gymmet var det svalt och skönt, men svettig blev jag ju ändå.
Mina planer på morgonlöpning kan jag nog glömma för tillfället. Det är knappt så jag kommer ur sängen på morgnarna. Är så jävla trött! Men kanske på semestern sen? Det märker vi.

Det är skönt med det fina vädret som är nu. Det är bara semestern som fattas.
Pratade med Malin idag. Hon kommer ner till oss och myser en vecka. Ska bli skojsigt!

Och i helgen är det festande med Fia och Mia som gäller, uppe hos Mia! Fia ska boka tågbiljetter imorgon. Kan det inte bli helg snart?!

♥ ♥ ♥

Nedräkningen har börjat

Lång dag idag, men jag fick sovmorgon iaf.
Har varit på gemensamt terminsavslutnings-apt. Chefen bjöd på middag på Trädgårdsföreningen. Jag åt varmrökt lax. Jättegott!
Sedan har jag fått averkat några viktiga saker på jobbet, vilket betyder ytterligare ett bekymmer mindre. 11 dagar kvar till semester nu. Wohoo!

Jag är redigt trött nu, men det är en annorlunda känsla. Det är så underbart att slippa all obefogad ångest. Det är såhär det SKA vara. Jag kan fortfarande bli arg, tro mig. Fabbe testar järnet just nu... Men ilskan sätter sig inte i kroppen. Jag ryter till om inget annat funkar (tålamodet är också längre!), men sedan rinner ilskan av lika fort igen. Att bli irriterad betyder inte längre att en halv dag är förstörd. Hallelulja, typ!

Lugnet lägger sig här hemma. Ryno kom precis hem från en fisketur, Ry sover över hos granntjejen och Fabbe (Herr Prickigkorv) är stoppad i säng. Alla koppor är torra nu, men Ryno ska ha honom hemma imorgon också. Sen blir det dagissprall på onsdag.


[En släktning till vår son?]


♥ ♥ ♥

Renlig träning

Åkte iväg för att träna idag. När jag kom till gymmet visade det sig att de inte öppnade för än kl 15. Klockan var väl ungefär 12 så det var bara att vända hem igen. Jag satte igång att städa hela lägenheten istället och blev svettig av det, så det får väl räknas som dagens motion. He he.

Annars är det lugnt här. Ryno åkte iväg på en fisketur. Ryona sitter vid datorn, och Fabian har Alex på besök. De slåss med plastsvärd...

Nu ska jag gå ut i köket och slänga ihop en pizzadeg till kvällens middag!


♥ ♥ ♥

Dagens lunch



Knäckemackor med kaviar, gräslök och kall kokt färskpotatis.

♥ ♥ ♥

En slapp å go dag...


[Bästa finskorna vetja!]

Ha ha! Dessa sprang jag runt med hela kvällen. (Ballerinaskorna var blöta om ni minns?) Tyckte de matchade rätt fint till min svarta klänning. Om inte annat var de lätta att kliva ur och i när jag var uppe och hämtade mat och sådant. =)
Hade jättetrevligt igår! Sambon hade nog ännu trevligare för han var fortfarande snurrig när han vaknade imorse. Hi hi. Ingen som blev dålig iaf. (Jag tog det för övrigt väldigt lugnt, med tanke på både barn och meicinkonsumtion.)


[En glad och filurig sambo]

Barnen och jag gick in vid halv tolv ungefär. Bäddade ner dom i våran säng framför cartoon network. Myspys! Fabian somnade nästan med en gång. Själv satt jag vid datorn en liten stund. Sen kröp jag också ner. Tog ingen lång stund för än både Ryona och jag sov, vi med.

Idag har det varit en lugn dag. Vi började morgonen med tårtan som blev kvar sen igår. (Bus!)
Ryona och jag har varit iväg och köpt lördagsgodis, och nu är hon hemma hos Erica och ska sova där i natt. Det var hon strålande glad för.
Fabbe är lite rastlös. Vi vill inte att han ska vara ute själv med vattenkopporna även om det verkar torra nu. Har ju inte koll på precis varenda koppa. Är man med ute kan man se till att han inte går fram till någon som man inte vet har haft vk. Han och Ryno har varit ute en stund idag iaf.



[Sötaste sessan]


Nej, nu ska jag börja med maten!

♥ ♥ ♥

I väntan på att potatisen ska bli klar...

...så tar jag och midsommar-bloggar lite.
Har varit med Fia och Ulrika och handlat det vi inte fick tag på igår (jordgubbar & sill!). Vädret är som vanligt på midsommar. Regn och sol om vartannat. Det kom jätteskur när vi stod i kassan i affären, men som tur var gick bussen upp till oss så vi klarade oss hyfsat. Fast mina ballerinaskor behövde en stund i skotorken...
Älsklingen och barnen på gården har varit och plockat björkris och nu står det en jättfin liten midsommarstång på gården.
Ska snart ut på gården och äta sill och potatis (under tak). Senare ikväll blir det grillning om vädret tillåter.
En jordgubbstårta har jag minsan också fått till!




GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOP!!!

♥ ♥ ♥

Jordgubbar, tatuering, vattenkoppor och tvätt

Idag hade vi midsommarfirande på jobbet. Gissa vem som rensade jordgubarna? ;)

[Det var riktigt fina gubbar som kollegan fått tag på]



Men nu till något helt annat! Här kommer bilder på min tatuering!!!




Nu längtar jag tills den är helt färdig...

Den här dagen har varit bra. Inte speciellt trött alls.
Efter jobbet tog jag med Ryona och Erica till Gamlestan för att gå till biblioteket där. Tyvärr stängde de en halvtimme innan vi kom dit. =( Men vi passade på att njuta i solen med varsin glass istället.

Efter middagen gick Ryno och Ryona ut. Jag stannade inne och umgicks min son, Pricken (tidigare känd som Fabian). Vi läste saga, sorterade och vek tvätt och pratade i telefon med både morfar och mormor. Lyckades dessutom själv fixa disken och dammsuga i köket.
Det bästa är att jag fortfarande inte känner mig kokt i huvudet. Vilket jag hade förväntat mig vid det här laget. Härligt!

♥ ♥ ♥

Ett annat ÄNTLIGEN!

Idag har jag varit och tatuerat mig - finally!
Jag är supernöjd. Tyvärr är den inte klar än. Har mycket färgläggning kvar, men den är så snygg!
Än så länge har jag ingen bild på den. Den är fortfarande inplastad. Men det kommer.

Däremot tog jag en blid på min middag idag:



SUSHI!



Det var längesen jag åt det, så det var inte alls fel. =)

Annars är allt lugnt. Ryno är och kvällsfiskar, ungarna sover (Fabbe har fått ännu fler prickar idag), och jag är snart redo för soffa och säng.



♥ ♥ ♥


Efter 1½ månad...

...tog jag mig äntligen till gymmet igen! Så, det var väl inte så svårt?

♥ ♥ ♥

Äntligen...

... har sonen fått vattenkoppor!
Låter kanske knasigt, men vi vill gärna att barnen ska ha haft det. (Har kompisar som haft det i tonåren och det var tydligen ingen hit.)
Förhoppningsvis får Ryona det sen med, och så är det klart lagom till semestern. Passar bra att dom får det nu när Ryno ändå inte har något jobb.
Fabbe hade feber när han kom hem från dagis idag, och prickar börjar dyka upp på hans rygg och mage och i hårbotten. Just nu ligger han och myser framför "Bilar" i soffan. Ska strax åka till apoteket och köpa sånt där kylsmörj som hjälper mot vattenkoppskli.

I övrigt har dagen varit bra. Vi hade studeidag på jobbet så inga barn var där. Har fått gjort en massa saker som jag inte brukar hinna annars.
När jag kom hem fick jag smarrig kladdkaka som Ryona och Erica hade bakat. Stora tjejer nu...

Det funkar fortfarande bra med tabletterna. Har känt mig lite småstressad idag, men ingen ångest eller oro. Hoppas att det får fortsätta så här.

♥ ♥ ♥

Fiskeutflykt

Idag tog vi en promenad till sjön med matsäck. Barnen fick stå och öva med kastspö, och det tyckte dom var kul. Själv tyckte jag det var härligt att komma ut i skogen en stund. Nu är jag helt slut av all frisk luft.
Min moblikamera tar lite halvtaskiga bilder, men jag lägger upp dom iaf.


[Ryona övar med kastspö]


[Ryno]


[Sjön]


[Ryno & Ryona]


[Fabbe väntar på sin tur att kasta ♥]


[Ryno visar Ryona hur man använder det stora kastspöt]


[Fabbe fiskar]


[Solglitter på sjön]



♥ ♥ ♥

Glad överraskning!

Åter igen en stressfri morgon! Är det verkligen meningen att tabletterna ska verka såhär snabbt? Eller lurar det ett bakslag runt hörnet? Ja, det återstår väl att se. Än så länge frid och fröjd iaf.

Mina föräldrar kom med en överraskning idag! Pappa ringde och frågade om vi skulle vara hemma. Det skulle vi. "Jo, för vi har köpt en micro till er."
Mamma såg hur vi fick bråka med den gamla micron för att få den att fungera, när hon var här i torsdags. Hon tyckte inte vi skulle ha det så, så de åkte och köpte en ny. "De är galna!" sa Ryno.
Men vi är JÄTTE tacksamma! Nu slipper man morgon bråket när man ska tina bröd. Slipper dra fram en kastrull för att smälta margarin när man bakar. Det är inte längre några problem att värma en lunchlåda och jag kan koka i micron igen! Hurra!

Så här ser den nya sötnosen ut:



Nu börjar det mulna på ute. Bäst jag skyndar mig till affären!

♥ ♥ ♥

Något man bör göra varje dag...

Den här sången sjöng jag för båda mina barn när vi började med tandborstning:



♥ ♥ ♥

Oj, trött...

Nu är jag egentligen lite för trött för att skriva.
Är SÅ glad att det är fredag. Har känt av medicinen lite mer idag. Har känt mig lite vimsig och darrig, men det gick bra att jobba ändå. Tog det lugnt.

Har haft en lugn eftermiddag och flams med ungarna i soffan nu på kvällen.
Ser fram emot en slapp helg.

♥ ♥ ♥

En härlig dag

Ledig.
Iväg på skolavslutning.
Ingen morgonstress.
Vi mötte upp med min kära mamma och solen behagade titta fram bakom molnen lagom tills det skulle börja.
Avslutningen i klassrumet var också jättefin. Alla barnen fick komma fram och ta emot en bok och ett laminerat papper med foton och positiva saker som klasskamraterna sagt/skrivit om en.


[Ry får en kram av fröken Ann]



Sedan gick vi hem och fikade med Marängswiss.
Lite senare bar det av in till stan för Ryona, mamma och mig. Mamma bjöd oss på McD innan hon åkte hem.
Ryona shopppade upp sin avslutningspeng (från mormor & morfar) på BR, och sen gick vi och suktade efter snygga kläder. Ser fram emot framtida shoppingturer med dotter...
Sen var det dags för bio. Hannah Montana the Movie. Det var faktiskt bättre än väntat. Och helmysigt att se den med Ry.

Nu är jag trött så det räcker och blir över...


[Sötnosarna, innan i skulle gå]


♥ ♥ ♥

Läkarbesök och snäll granne

Har äntligen varit hos doktorn! Behövdes ingen remiss. Nu har jag fått medicin utskriven. Och blivit tagen på allvar. Det känns otroligt bra!
Jag vet att det finns delade meningar om antidepressiv medicin. Var själv inte helt förtjust över effekterna när jag åt dem som yngre. Tyckte att jag "tappade min personlighet". Men som jag minns det nu så blev jag lugnare, mer avslappnad och inte lika lättirriterad, vilket är precis vad jag känner att jag behöver för tillfället. Så nu håller jag tummarna för att inkörningsperioden inte blir för tuff. (Man kan må lite sämre de första veckorna innan medicinen börjar verka ordentligt.)
Kanske kan få börja må hyfsat lagom till semestern. =)
Ska även boka tid hos kurator, som komplettering till medicinen.



Det bästa är att min gulliga granne A har ätit de här tabletterna och nyligen slutat med dem. Hon hade en del av dem kvar som jag får köpa billigt då hon har högkostnadsskydd. Känns bra att ha i reserv eftersom jag bara fick 28st utskrivna nu (av någon anledning?) och jag inte vet hur lätt det blir att få en ny läkartid sen.
För övrigt var tabletterna svindyra! Men jag får väl också högkostnadskydd sen. Smällar man får ta.

En annan mindre rolig (men väldigt ändå väldigt komisk) sak är att Ryno måste skaffa ny mobil. Den han hade råkade plumsa i toaletten! Han försökte torka den i skotorken men den luktade inge gott... Inte ville den fungera igen heller. Vad kan man göra annat än att gapflabba, trots hålet i plånboken. *fniss*

♥ ♥ ♥

Barndomsminne...



♥ ♥ ♥

New Moon trailern!

Men just det ja...
(Trodde aldrig jag skulle säga att jag längtar till november.)




♥ ♥ ♥

Vilja

Hm...
Längtar till semestern. En lugn sådan i år hoppas jag. Utan turbulens.

Ska till läkaren på onsdag. En vanlig läkare, men jag hoppas på att få en remiss till psykiatriker.
Är så jävla trött på att må skit nu.
Jag vill må bra!
Jag vill inte vakna på morgonen och känna mig ledsen och orolig utan anlednig.
Jag vill kunna lita på mitt eget humör och ha tålamod med mina barn.
Jag vill våga ta tag i saker jag vill göra utan att vara rädd för att tappa ork och fokus i en plötslig svacka.
Jag vill inte gå runt och inbilla mig att alla ser ner på mig.
Jag vill inte vara så här lättstressad!
Jag vill kunna tycka om mig själv.
Jag vill kunna njuta av mitt liv... Ska det vara så svårt?

♥ ♥ ♥

Jag är mäkta stolt...

...över att ha lyckats redigera designen på min blogg!

Hoppas ni gillar. Jag är jättenöjd!

* * *

RSS 2.0