Ryonas 7-årsdag...

...har varit mycket lyckad. Bästa presenten enligt födelsedagsbarnet var dock hamstern Vanessa som anlände redan igår.

Vanessa
Vanessa


Ryona fick sedan ytterligare 2 presenter av oss i morse.
Vid 14-tiden kom släkten på födelsedags fika med kakor och tårta...

7-årstårtan
















En fjärillstårta blev det!


Dagen har förflutit med noll stress. Det känns helt underbart!
Här kommer en bild på Födelsedagstjejen och hennes galne bror.

Födelsedagstjej + galen brorsa
Syskonen BUS


Nu är det dags för en lugn kväll och uppladdning inför nyår.

♥ ♥ ♥

Spänningen stiger...

image61

Snart ska jag åka iväg och införskaffa litet husdjur... Hi hi!

På rätt köl igen.

image60


Så sitter jag här igen, och plötsligt är allting bra. Förutom arga mamman. Hon var tvungen att titta fram på återbesök ikväll. Klarar inte av när barnen är överaktiva och tjoar, skriker och springer när jag själv är trött. Lyssnar gör de inte heller så då skriker jag med. Men det känns jätte jobbigt efteråt. För det känns som om jag kunde hanterat sittuationen på ett smidigare sätt än att ryta. *suck* Avskyr själv när jag gapar och skriker. Det känns så omoget...


Men annars verkar allt ha löst sig. Vi bestämde helt sonika att Ry får sin hamster redan imorgon. Vi köper allt på en gång. Många små problem lösta.
Jag ska baka chokladkaka imorgon bitti och Ryno bakar vetelängder när jag är och handlar med päronen. Jag får alltså hjälp med den ena handligen. Den andra klarade jag av nu i eftermiddag - trots regn. Städningen tar vi på förmiddagen innan kalaset.
Vi är två - och vi har en plan... Känns bra.


Ett tips. Raka inte benen med ny hyvel när ni precis tagit av er strumporna. Ni vet hur huden kan bli lite "knaglig" där strumpresåret har suttit åt. Där tycker ny hyvel om att bita sig fast. Det kom bloooood... =(


Jag vill lära mig meditera. Känns som en av nycklarna jag behöver för att må bättre. Funderar fortfarande på det här med läkare. Kan inte vara normalt att vara såhär labil.


 

♥ ♥ ♥

Mellandags Hell

Vart börjar jag?


Jag har massor att göra, men för en gångs skull gör jag ingenting. Det blir nog stressigt sen, men vi ska sätta oss och gå igenom vad som behövs göras sen när Ryno kommer hem. Pratade med honom förut på telefon.
Vi ska alltså både ha kalas för Ryona det 30:e och kompisar på besök på nyårsafton. Och jag skulle egentligen har tagit med mig barnen för att handla i en av de två affärer jag planerat att handla i idag. Men det regnar och jag ORKAR inte. Kanske verkar konstigt att handla i två affärer. Men vi har ingen bil/körkort och allt finns inte i den närmaste och billigaste affären så det behövs handlas på två ställen. Skulle dessutom städat idag på morgonen men orkade inte vakna vid sju. Och vid åtta när jag gick upp kännde jag mig tvungen att planera färdig vad som behövs handlas till kalas/nyår + kolla upp några recept så att jag kunde skriva inköpslistorna. (Igår kväll satt jag och planerade vad vi ska ha att äta på nyår + vad vi ska bjuda på på kalaset.) När detta var klart gjorde jag frukost till mig och barnen och vi gjorde oss i ordning. Minns inte riktigt exakt vad mer jag gjort idag eller i vilken ordning. Men jag kände att jag inte orkade släpa ut barnen i regnet och nu har Ry gått till en kompis och Fabian sover i soffan. Det är bra för då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag sitter här. Får försöka hitta på något för att göra det roligt för Fabbe sen. Satte på hans älsklingsfilm i alla fall.
När jag pratade med Ryno förut sa jag att jag kanske kunde baka det jag ska baka till kalaset i alla fall nu när jag ändå stannade hemma, men det har jag heller ingen lust till nu. Skulle kunna köpa hem allt och inte alls baka, men det blir ju dyrt som det blir ändå. *suck*
Och så behöver jag nog tvätta. Fast det kanske inte är helt akut... Jag vet vad jag ska ha på mig på nyår i alla fall (tror jag) och det är rent. Får se. Att sätta på en tvätt är inte SÅ krävande. Och man kan alltid få någon annan att hänga upp den.


Och så var det den jävla HAMSTERN som vi bestämt att Ry ska få. Ska försöka hitta bur och andra tillbehör imorgon med hjälp av päronen som kör mig, men sen behöver jag komma in till stan oxå för att eventuellt köpa någonting mer. Omslagspapper om inte annat. Nä, men det kan ju vara kul med mer än ett paket. Särskilt som hon inte får själva hamstern för än senare. Och så ska tårtan förberedas på kvällen. JAAA vilken roligt lördag! Ledig vad är det? Jag förstår inte hur jag ska få ihop allting tidsmässigt. Jag har SEMESTER igår och idag. Men ledig? Näääääääääääää!

Jag HATAR mellandagarna! Det är meningen att man ska kunna vara hemma och slappa. Det går inte här. Ry fyller alltid år dan före nyårsafton - det är inget att göra något åt. Presenter ska köpas. Tårta ska göras. Lägenhet ska städas. Dessutom är det precis i slutet av månaden så det behövs alltid storhandlas (vi har ingen middagsmat i frysen - SHIT). Nyår måste oxå alltid firas *suck*


Jag hatar mitt psyke. Jag mår som en bergåalbana. Jag tror jag behöver gå till en läkare. Nu börjar jag bli irriterad i alla fall vilket gör att jag tänker gå och sortera tvätt. Ingenting blir bättre av att jag sitter här på rumpan. Eller så blev det det. För att jag tog mig tid att landa och avreagera mig.


Önskar bara att jag kunde vara en bättre förälder oxå. Jag är urusel när jag är stressad. Och jag tycker synd om de små älsklingarna för att de måste ha en arg mamma. Jag vill vara en lugn mamma.
Jag vill må bra.


Dan för dan före dopparedan...

Alla klappar är inköpta. All julmat lika så. Klockan halv ett i natt stod Ryno och jag och slog in barnens julklappar för fullt. Att det blev så sent beror på att jag sov i soffan mellan halv nio och elva. Var helt slut igår. Efter all ekonomisk oro pga löneglapp när Ryno bytte jobb i slutet av november, visade det sig i förrgår när lönespecarna trillade in, att vi tillsammans fått in nästan 5 tusen mer än vad vi räknat med och allting gick ihop (inklusive pengar till Ryonas födelsedagspresenter)!
Igår hade jag världens magkatarr hela dagen och jag gissar att det var en efterreaktion på stressen. Mådde pyton men var tvungen att fungera som vanligt. jag hade ju Ry och Fabbe på studiebesök på jobbet. Allt gick bra trots att jag var matt av magsvidet, men när jag kom hem var jag tvungen att däcka i sängen i dryga en timme. Sedan sov jag som sagt ytterligare en stund på kvällen.

Idag har jag känt mig OK i magen igen - och mycket avslappnad tack vare all sömn.
Vi har haft Ryonas kompis E på besök hela dagen och vi har haft det jätte mysigt. Kvällen avslutades med målarböcker, julmust, pepparkakor och clementin vid köksbordet.
Jag och Ryno har även lyckats producera en del julgodis under kvällen. Och jag fick bakat den mjuka pepparkakan till Farmor och Farfars julkorg.
Allt är frid och jag har lagom mycket att göra imorgon!


Julkramar på er alla!


 

♥ ♥ ♥

Kikar in en snabbis då!

Restaurangbesöket igår var trevligt. Sedan fick jag skjuts hem och det var ännu trevligare. Var hemma vid 21:30 redan.

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar tills jag är ledig. Ska bli riktigt skönt! Trots förkylningen i kroppen har jag lyckats vara väldigt effektiv. Det känns bra. Mår bättre av att hålla igång.

Och så MÅSTE jag ta tag i vad och hur jag äter. Jag äter alldeles för fort, mer än vad jag behöver och jag känner knappt vad det smakar. Har blivit en riktig frossare och jag märker att det försämrar hur jag mår. (Att vågen dessutom går åt fel håll är inte heller uppmuntrande.)
Helt fel tid på året att bry sig om vad man äter. Precis innan jul och allt. Men jag får ta en dag i taget och jobba åt rätt håll.

♥ ♥ ♥

Vantar saknas

Sitter framför datorn och äter hemmagjord pizzasallad. *gott* Får väl inte middag (på atp:n) för än typ halv åtta ikväll. Känner mig stressad och försöker varva ner.
3 st vantar har försvunnit för Fabian på dagis. Sådant vill man inte veta av när man kassan är skral och man dessutom undrar hur januariekonomin ska gå ihop. (Tack och lov för lånvänligt inställda päron! Puss på er!) Som tur var hittade jag två par vantar från förra året här hemma som han fortfarande kan ha, men nu är jag redan uppe i varv. *suck*
Är det fler än jag som blir frustrerade när man är stressad/irriterad över något och försöker förklara för barnen varför (pedagogiskt) och så står de bara och fånstirrar och tänker på någonting annat eller byter samtalsämne mitt i en mening? Sådana är mina änglar. När de märker att jag är ur fas så stänger de liksom av mig. Detta hjälper ju knappast mig men det är säkert skönt för dom att kunna göra så. Får trösta mig med det.


Har förkylning i kroppen. Inte bra. Behöver jobba den här veckan. Motade bort huvudvärken jag vaknade med imorse, med en liten värktablett i förmiddags då den vägrade släppa. Sen blev jag människa igen. Hoppas att jag håller mig iform resten av veckan nu.
Var extremt effektiv på jobbet idag i alla fall. I förebyggande syfte. Det lär inte bli så mycket städande på onsdag nämligen för då ska det serveras jullunch.


Nej, jag är trög i huvudet känner jag. Får inte ner mina snurriga tankar i skrift. De liksom glider undan...
Får ge upp bloggandet för idag.


 

♥ ♥ ♥

På återbesök i bloggträsket

Har fortfarande häcken full men blev sugen på att skriva igen idag.

Imorgon är det som de flesta vet en vecka kvar till jul och den veckan är fullproppad. Imorgon är det apt-möte kl 19:00 på restaurang. Sen är Ryno borta på körskolan eftermiddag/kväll både tis och ons. På onsdag ska det dessutom vara fullt ös på jobbet med jullunch för barnen.
Torsdag kväll ska jag handla julmat med Mamma och på fredag ska ungarna följa med mig till jobbet. På lördag är det förhoppningsvis lite lugn och ro hemma och på söndag kommer Malin för att fira julen med oss.

Så ser veckan ut, och det verkar dessutom som om jag börjar bli förkyld. men just nu känns det som om jag har lyckats ta tillbaka min energi i ren frustration. Avskyr att vara så där hjälplöst trött och lättirriterad. Så där trött att alla mina drömmar och förväntningar på livet känns som "skit samma - bara jag får vara ifred och sova".
Ska sparka mig i arslet och börja på någon poweryoga så fort plånboken tillåter. Vill ha muskler, ork och själslig ro. Och jag vill lära mig hur man slappnar av utan att däcka.

Snälla Tomten, detta ovanstående vill jag ha. Plus bättre stämning hemma, men det kommer nog på köpet.


 

♥ ♥ ♥

RSS 2.0