Stackars mackan

Ytterligare en bra helg lider mot sitt slut och jag är nöjd med dess innehåll.


En kul grej var när Fabian åt macka i lördags morse. Han var mätt och ville inte ha mer. Slängde mackan på golvet. Jag fick bli sträng och säga till honom att så gör man inte. Man slänger inte mat på golvet! Jag plockar upp mackan och lägger den på bordet undertiden jag förmanar honom. Nu får du säga förlåt, säger jag, varpå sonen börjer sig fram och tröstande lägger kinden mot mackan...
Det var ingen som kunde hålla sig för skratt då.



Bus

Syskonen mys


Idag hade barnen och jag en riktigt långutdragen morgon. Det var pyjamas länge som gällde. Skönt ibland.


Men nu är det strax soffan och sambon som gäller.

♥ ♥ ♥

Feeling good

Mmm...


Nu känns det sådär bra igen.
Ryno har nytt jobb f.o.m. 1:e dec. Dagtid. Så att vi kan få ha normala familje- eftermiddagar/kvällar tillsammans.
Och jag kan få lite egentid. Åka och sola. Fika med en kompis någon gång ibland. Helt suveränt!


Och angående senaste inlägget... Det är inte alls så att jag är missnöjd med Ry's förskola. Tvärtom. Gillar bara inte att få menande kommentarer när jag är trött och sliten. Utöver det med termobyxorna har jag inget att klaga på.


Har varit hemma från jobbet i två dagar nu. Fabian är illförkyld med ont-i-halsen-hosta och näsan som en kran. Han har varit piggare idag i alla fall, och sover lugnt sedan läggdags. (det gjorde han inte igår...).
Det är bra att han är bättre, för jag behöver ta barnen med mig till stan imorgon. Ryno jobbar dag och jag måste köpa present för Ryona ska på kalas hos en klasskamrat på eftermiddagen. Eller förlåt, FEST var det ju. Mycket noga enligt min dotter.


Gosegrisen äter gröt
Fabian äter gröt - taget igår

Var förresten i Ullared i onsdags. Fick köpt ordentligt med vinterkläder åt barnen, och även en hel del julklappar. Är väldigt nöjd.


Känner hur soffan drar nu...

♥ ♥ ♥

Avreaktion:

Gaaah!


Irriterad på Ryona’s skolfröknar.

”Vi har låtit din dotter få låna termobyxor här idag, det är ju 6 minus ute, blåskatarr, bla bla bla...”


Ryona har nämligen inga termobyxor än. (Ska iförskaffas i Ullared på onsdag) Så sedan det blivit kallare har hon fått ha långkalsonger under jeansen + galonbyxor om det är blött. Ett koncept som jag varvat med termobyxor sedan jag var liten. Observera att jag ALDRIG i hela mitt liv haft blåskatarr/urinvägsinfektion!

Det har dessutom aldrig varit några 6 minusgrader ute. Det var som högst 3 minus två dagar under höstlovet. Sedan dess har vår termometer endast visat plus. Men fröken menade på att det var ju kallare när det blåste. Men det är det väl alltid på vintern? Jag går ändå efter termometern. Vinden är liksom inräknad i det. Tycker 6 minus låter lite väl magstarkt...

Nog för att termobyxor är att föredra. Men nu hade jag ett datum då jag ska åka och köpa (billigare = dubbla uppsättningar), och då det hållt sig på plussidan av termometern så har jag inte känt att det varit någon panik. (Hade det blivit 6 minus så hade jag väl i allsindar fått åkt och köpt ett par, men nu var det inte så.)


Till irritationen hör oxå att stackars Ryona har fått gå med dessa lånade termobyxor + både långkalsonger och jeans under! Ingen har talat om för min sexåring att hon kan ta av sig jeansen när termobrallorna ska på. Det är inte bra att gå och frysa, men det är faktiskt inte heller bra att vara för varm.


Mutter och MORR till Ryona’s skolpersonal för detta!
Vägrar bli klassad som en dålig förälder när jag löser saker och ting så gott jag kan!


Så, nu kändes det lite bättre. =)

♥ ♥ ♥

Sötnosar

Ville bara lägga in två fina sommarbilder på de goa barnen...

Ryona
Koncentrerad såpbubbel Ryona

Fabian
Fabian med blomma till mormor...

Protest!

Hm...

Jag vägrar! Livet får vara hur jävligt det vill i folks ögon. Jag tänker inte sluta njuta. Nog för att jag mår skit ibland, men jag tänker vända på det med. Det gäller bara att hantera saker och ting på rätt sätt. Vara lite cool. Låta det vara som det är ibland. Gilla läget när det är som det är.
Jag protesterar mot stressen! Den behöver ingen.
Jag är trött på att vara låtsasvuxen och arg. Pippi Hippie Mamman, Sjörövar Fabbe, BratzPrinsessan Ry och Ryno the Man är det skönaste famijen i världen - cause I said so!


*Gör en liten magisk triumfdans för mig själv*

♥ ♥ ♥

RSS 2.0