Ledig dag

Jag var som sagt ledig från jobbet idag.
Lämnade barnen imorse (Ry var piggare igen) och åkte och storhandlade på Willy's i Partille. Sen var jag i stan för att fixa ID-kort. Det sket sig för jag hade inget personbevis. Har skickat efter det nu, så jag får ordna med resten i nästa vecka. Det blev lite shopping i alla fall! Jag fick äntligen köpt mina efterlängtade kaffemuggar + varsin väska och varsin t-shirt till Ry och Fab.


image19

[Mysmuggen!]



[Ungarnas väskor]


image22
[...och slutligen tröjorna]


 

Sedan blev det kycklingben och stekt färskpotatis till middag, och imorgon har jag lovat Ryona att vi ska baka russinbröd.
Nu ska jag se "Nigella" på BBC Food.

♥ ♥ ♥

Noll koll

Och så sitter jag här igen, istället för att gå och duscha som jag borde...

Ska jobba i helgen så därför är jag ledig imorgon och på fredag. Hade tänkt lämna ungarna till fritids/lokalen och åka och storhandla på Willy's samt åka till stan och skaffa nytt id-kort, men nu får vi se hur det blir med det. Ry har ont i halsen och verkade rätt hängig nu på kvällen, så risken finns att vi blir hemma imorgon. Får storhandla på kvällen istället då. Vet inte hur jag ska göra med id-kortet. Är som sagt ledig på fredag oxå, men allt hänger ju på hur Ry mår.

Ne... Vad har mer hänt? Jag har jobbat i tre dagar. Massor av saker har säkert hänt men just nu står det helt still. Just as well hit the shower then...

♥ ♥ ♥

Betalat

Har precis betalat färdigt räkningarna. Skönt att ha det gjort.
Energin är låg just nu, så det är bara duschen och soffan som gäller.

♥ ♥ ♥

Midsommar (eftersnack)

Så har man firat midsommar då.
Vi hade jätte trevligt. Ungarna stortrivdes. Ryona sov uppe hos tonåringarna Sara och Johanna, och Fabbe rantade upp och ner för trappan som om han aldrig gjort annat.

Midsommar1
[Ryona ooh Fabian, Pontus i fotöljen, Thomas tar en öl från altanen]


Midsommar2
[De vuxnas bord]


Midsommar3
[Christian spelar motorcykelspel - Fabbe och Pontus är med]


Midsommar4
[Sara vill inte vara med på kort]


Midsommardagen

Midsommar5
[Fabbe och morbror Jonas, hemma hon mina föräldrar]


Midsommar6
[Ryona i mormor & morfars kök]


Midsommar7
[Pappa & Ryno]

Måste även tillägga att kall färskpotatis med dipp är jäkligt gott! Åt det hela kvällen...

Midsommar

Om två timmar kommer taxin (Vi lyxar oss idag) och vi åker hem till Kristina och Thomas för midsommarfirande. Inomhus. Men det är helt OK. Vädret är klassiskt midsommarregn. Har redan varit ute i det och inhandlat maten vi ska ha med oss. Det kommer att bli så smaskigt!

Det kommer rapport om midsommarkvällen i efterhand...

Nya bilder i tidigare inlägg!

Så, nu finns det bilder med i två tidigare inlägg. Köpte batterier till kameran idag.

Annars helt slut. Ska in i duschen strax. Det är så mycket som snurrar. Ska på arbetsintervjuv den 4:e juli. Hoppas hoppas jag får tjänsten! Som lokalvårdare på två förskolor. Fasta arbetstider. Bara på veckodagar. Förskolemiljö. Känns helt rätt för mig just nu!

Annars blir det midsommarfirande hos min faster. Ska bli trevligt och mysigt.

Nu är det dags att fixa lunchlåda, lägga fram kläder och duscha. Sedan sträcka ut mig i soffan...

♥ ♥ ♥

Sommarminnen

Sitter och lyssnar på "Ventura Highway". *njuta* Sommarkänslor!
Alla sommarhelger vi åkte ner mormor & morfars sommarstuga i Åsa, i Halland. Varm bil förbi rapsfält och kohagar. Mammas och Pappas musik på kassettband i bilstereon. Paus vid någon mack för att köpa Piggelin.
Väl framme var det bada i havet som gällde. Ännu mer glass. Alltid fika i hamocken. Saft och Mormors middagar. Samla snäckor. Mina rosalackade träskor - några år senare sprang jag och brorsan omkring i badtofflor. Körsbärsträden och mormors rabarberpaj. Plocka hallon i skogen med Morfar, eller vattna myror (liten Cissi).
Minns precis hur det kändes när blilen svängde upp på den knaggliga grusvägen och vi snart var framme vid huset. Landet.
*får värklängtan i bröstet*

Det här var inte alls vad jag hade tänkt att det skulle handla om idag...
Men mitt barfotahippiesommarjag skriker och vill ut!

Besök hos vän + föräldramöte

Har fortfarande inte skaffat batterier till digitalkameran, så jag kan inte lägga in bilderna som borde varit med i gårdagens inlägg =( Glömde köpa när jag var i affären...

Annars har dagen varit bra. Barnen och jag var hos Cilla. Det var skönt att komma hemifrån och umgås en stund, och barnen var oxå nöjda. Det fanns ju en leksugen katt där!

Fick även färgat håret imorse. Ett bekymmer ur världen.
Nu på kvällen var jag på föräldramöte på sommardagiset. Som tur är ska mina barn inte börja där för än andra veckan, så första veckan då vi är lediga, kan vi komma på en inskolningsdag. Det ska förhoppningsvis funka bra.

Nu ska jag in i duschen, sen är det soffadags!

♥ ♥ ♥

Klänningar & fiskar

Idag har vi varit på shopping tur, och jag hittade ljuvligt sommriga klänningar på Indiska, som fick mig att känna mig lite extra kvinnlig. Trevligt ombyte istället för att känna sig som den arga, trötta mamman.
Klänningarna provades ifred, medans mannen (den underbare som bjöd på kalaset) vallade barnen på BR.
Lunch intogs på McDonalds på barnens begäran.
Sedan inhandlades 3 nya fiskar till akvariet.


Har känt mig lite allmänt tjurig idag. Helt utan anledning egentligen. Har varit lättretlig sen efter jag var sjuk). Som tur är har Ryno lyckats få mig på bättre humör och varit gullig på alla sätt (shoppingturen inräknat), men priset tog han ändå igår.
Jag fick köpta blommor av honom för första gången i vår drygt 10-åriga förhållande! Nån gång ska väl vara den första... *ler* De är i alla fall jättefina. Har bara fått blommor av honom en gång tidigare. Det var när vi var på väg hem sent en natt i Alingsås, och han knyckte några blommor i en rabbat, gick ner på knä och frågade om jag ville flytta hem till honom. Något vi för övrigt redan hade bestämt, men det var en gullig gest. *Ler åt minnet*


Fådda blommor


Luddhuvudet Fabian fick ny frisyr idag. Han blev jätte fräck! 

Ny cool frizz


Nu ska jag alldeles strax ställa mig och göra räkmackor, och sedan ska vi krypa upp i soffan och se på film.
Imorgon bär det av till Cilla med barnen i släptåg. Det ska verkligen bli roligt!


♥ ♥ ♥

Försommarsnurr

Nu har allting varit uppåner i flera veckor med sommarvärme, magsjukor och uteblivet jobb. Lönen i slutet av juli kanske inte blir så spännande.
Håller dessutom på att bli upplärd på jobbet, så att jag kan ta hand om listor, löner och inringning av personal under tre veckor i sommar. Kännde mig rätt snurrig igår då jag fortfarande inte kännde mig helt återställd från min magåkomma. Magen var visserligen OK, men det kändes som om jag hade mjölksyra i hela kroppen, och jag var lätt zombiefierad. Jobbade bara halv dag igår.

Rynos pappa gick bort i vintras. Nu har det trillat in i lite försäkringspengar, och han tänker ta chansen och lägga dem på bl.a. ett körkort. (Han får se det som en present från pappa).Så nu ska detta oxå klämmas in i tidsplanen.
Jag håller tummarna för att ungarna inte åker på vattenkoppor. De babdade i samma pool som en av grannungarna och hans mamma upptäckte vattenkoppor på honom samma kväll. Inget bra scenario... Vill visst att mina barn ska ha haft v.k. medans de är hyfsat små, men INTE JUST NU!

I eftermiddag kommer mina föräldrar hit och vi ska slå våra påsar ihop för middag. Så spontant och trevligt som möjligt. Orkar inte planera. Är fortfarande helt slut och magen bråkade i morse igen. (Fan, får inte glömma att dammsuga...)
Ryno är i stan för att införskaffa ny trimmer (till håret). Tack igen farfar! Fabians huvud börjar se luddigt ut så det kan vara på sin plats.
Det luddiga huvudet sover förnärvarande middag tillsammans med resten av Fabians kropp, och Ryona, som första sommarlovsdagen till ära - igår - tappade sin första mjölktand, är ute och sparkcyklar med en kompis.


Första gluggen
Första gluggen!


Nä, kanske borde dammsuga nu, sno ihop några pannkakor till lunch, och ev. fylla i några vab-formulär till förskräckningskassan...
♥ ♥ ♥

RSS 2.0