Flugor

Förresten. Måste bara tillägga. Vår söte litte trotsson tycks ha kommit in i någon slags period där han blir rädd för saker. Bl a flugor. Den lille älsklingen låg och grät av skräck under täcket igår och vägrade sova ända till Ryno heligt bedyrade att han hade DÖDAT flugan. Sedan somnade gosungen hur gott som helst.

Fluga
[Fabbes skräck...]

Mål...

Så. Nu är det tre arbetsdagar kvar innan jag är ledig igen, i nio hela dagar (igen). Det ska bli SÅ skönt.
Ryno börjar nytt jobb imorgon. Hoppas allt går bra för honom.

Och så hoppas vi att det dyker upp en avi med posten imorgon, som säger att jag kan hämta ut mitt fina klädpaket på OK/Q8 precis när jag vill! *längtar*
Börjar faktiskt så smått få höstkänslor, trots att det knappt varit någon sommar än. Det kan väl få komma en eller två små varma sommarveckor först bara? Så att ungarna kan få bada i uppblåsbar pool på gården ett par gånger till åtminstonde. Sen kan det väl gärna få bli höst för min del. Bara lite värme  först, snälla?

Jag går och hoppas på det där jobbet jag var på intervjuv för också... Vill så gärna ha det. Vill så gärna bort från där jag är nu. Jag vill ha ett jobb där jag trivs och som ger mig energi över till att skriva.
Ha ha, jag har faktiskt ett mål med mitt liv. Funderade över hur det var innan. Hade jag inget mål då? Inget specifikt, starkt på yrkesplanet i alla fall. Men sen insåg jag. Mitt tidigare mål var föräldraskap. Jag ville bli mamma. Först efter att ha blivit det två gånger om kände jag att det var dags för någonting mer...
Sedan är det naturligtvis fortfarande mitt mål att vara en bra förälder, och att bli bättre. Och bättre.Och bättre...

Nej. Nu vill jag soffan!

♥ ♥ ♥

God mat och spårvagnsfniss + nya böcker och tandplopp...

Har haft en bra helg igen.
Vi spontanhamnade på en Malaysisk restaurang igår och fick SÅ god mat. Sen sprang vi på E i stan och hade sällskap med henne hem. Oj, vad vi skrattade!
Vi var hemma tidigt med, så jag fick sova hyfsat länge, om man räknar med att jag vaknade och somnade om några gånger... Vaknade kvart över 6 första gången. Jag är skadad av min morgonpigge son, som förresten hade mage att sova ända till halv 9 hemma hos mina föräldrar, den lille förädaren! (En ljuvligt charmig förädare - så han är förlåten.)
På väg hem till päronen idag passade vi på att trilla in på Pocket Shop och köpa lite böcker, så nu har jag en nätt liten hög som ligger och väntar på att bli läst. *ler*

Ryona tappade sin tredje mjölktand nu i kväll, så i natt måste tandfén komma på besök igen. (Fick stöka runt lite för att hitta en guldpeng.) Ry var modig och plockade ut tanden själv. Den satt verkligen jätte löst!

Nu är det bara en vecka kvar med ansvar på jobbet. Sedan ska det bli riktigt skönt att få vara ledig igen!
Och nu i veckan kommer mina kläder som jag beställt! Ååh, vad jag längtar... Så gott att få unna sig själv något ordentlig.

Men nu blir det soffan med nya boken av Depak Chopra, lite chips och älskling innom räckhåll.

♥ ♥ ♥

Det ska va gött å leva...

Lördag. Ledig. Barnen har precis åkt iväg med mormor och morfar.
Innan dess fick jag hjälp att storhandla. Och 500 kr i födelsedags present.
Och ikväll ska vi ut på tu man hand, Ryno och jag.

Imorgon åker vi till mor och far för att hämta barnen och äta god middag. Det blir en bra helg.
Det enda som är nu, är att jag måste frysa in mat och ta en dusch + komma på vad jag ska ha för kläder på mig ikväll...

♥ ♥ ♥

Good news

Jaaaa! Det blir utgång på lördag. Barnledig lördagkväll med Ryno. Jag pratade med mamma förut och de ville gärna vara barnvakt. De har precis kommit hem från en femdagars vistelse i stuga i Sälen tillsammans med goda vänner, så de är säkerligen utvilade och upplagda för lite barnbarnsbus.

Tack förresten alla goa vänner som ringt och sms:at mig på min födelsedag! Det känns skönt att vara ihågkommen.

Skulle nog kunna blogga loss ordentligt här om jag hade velat, men just nu vill jag helst av allt mysa i soffan ikväll när jag inte har något hemarbete. Sköt tom räkningsbetalandet på morgondagen. Måste få varva ner idag.
Så det tänker jag göra nu. Fira de sista timmarna av min födelsedag i liggläge.

Puss & Kram!

Födelsedag

Så var man 29 då... Ska fira med glass till efterrätt. Får se om det händer något spännande i helgen.

Har inte skrivit här på två dagar. Jag har haft jobb med mig hem. men idag ska det slappas och ätas god middag som mannen står och lagar. Sen ska det betalas räkningar också...
Nej, tillbaks till familjen!

 ♥ ♥ ♥

Promenad och pizza

Nu har jag varit på promenad med E, plus varit utomhus med min familj på gården i nästan två timmar. Är sådär lite småfrusen för det duggregnade sista halvtimmen, men frusen på ett mysigt sätt. Sådär att man känner för att krypa ner med benen under en filt i soffan (fast jag hamnade vid datorn istället - bloggknarkande som jag är...).
Och så blir det PIZZA till middag! Mmm. Nu känns livet bra.
Hela dagen började bra. Blev kramad, kramad, kramad medan jag vaknade långsamt imorse. Sen sms:et från E, där hon tänkt precis samma tanke som jag.
Sedan vår härligt befriande promenad. E och jag pratade om stort och smått, och det är så skönt när man kan vara totalt ärlig utan förbehåll och veta att man ändå möts av respekt och ärlighet tillbaks.
Det är som sagt inte så ofta vi kommer ut på de här promenaderna, men de är SÅ nyttiga, och vi lovade varandra att vi aldrig ska sluta med det. Även om någon av oss flyttar en bit så borde vi kunna se till att ses då och då.

Nu ringde Anna från jobbet. Hon hade bara några frågon om morgondagen. Helgen hade gått bra *skönt*.

och nu kommer pizzan!

Något mer utsövd...

Det blir promenad idag! Det skojiga är att jag hade tänkt skicka ett sms till E och höra om det gick bra att gå så sent som kl ett, eftersom vi är lite tröga i starten här idag. (Fabbe sov till åtta!) Men hon hann sms:a mig för före och undrade precis samma sak! Härligt. Så kl ett ska vi ut och gå, och babbla loss lite positiv energi.

Blev lite piggare sedan igår med. Stack en sväng till affären. Frisk luft gav friare tankar.
Det handlar ju bara om två arbetsveckor till, sen ska jag förhoppningsvis ha lite mer kraft tillövers igen. Får njuta av allt annat som är bra under tiden. Det blir säkert bra.
Ryno vill gå på en spelning på lördag. Ska se om vi kanske kan få barnvakt då. Då har vi något att se fram emot i helgen.

Nu frukost dagst!

♥ ♥ ♥ 

Kritik av känd krönikör...

Läste en krönika av Linda Skugge på Expressens nätsida. Om varför mammor gnäller så mycket. http://www.expressen.se/kronikorer/lindaskugge/1.705114/vart-gnall-ar-ett-rop-pa-hjalp


Blev lite lätt irriterad.
Varför ger hon sig på en mamma som har lyckats fokusera på det positiva i att vara förälder? Så missunsamt. Hon borde grattulera den här mamman istället.
För det handlar inte bara om huruvida man får fogliga och snälla barn. Det handlar om hur man ser på sitt liv. Om man väljer att se det som är bra eller det som är dåligt.
OK, samhället - och vi själva - har helt klart orimliga krav på vad vi mammor ska klara av. Men. Man måste inte följa samhällsnormen. Man kan välja och prioritera efter eget tycke.
Och JA, det är tufft att ha barn. Man ska inte sopa under mattan att det är jobbigt emellanåt. Men varför gnälla för att fiska beröm av andra? Det förstår jag inte. Man mår väl mycket bättre själv om man fokuserar på det som får en att må bra?
Om jag beklagar mig över någonting, vilket jag visst gör titt som tätt, så försöker jag ändå i alla fall alltid att vända på det hela och få ut någonting positivt utav det. Jag har nämligen märkt att det får mig att må bättre. Och då behöver jag inte en massa "tyck synd om" från andra.
Sen är det väl aldrig fel med beröm. Men det smakar inte lika gott om det ska fiskas fram...
Att tänka positiva tankar får en att må bra. Så när någon är lycklig och nöjd med sitt liv. När någon lyckas att se det positiva med allt, trots att det (som vi alla vet) kan vara tufft att vara mamma, så tycker jag att det är riktigt fult att grina sig så som Linda Skugge gör.
Som sagt, riktigt jävla missunsamt!

♥ ♥ ♥

Surblogg

Mer lördags flum... Det händer inte mycket här idag. Småbrudarna leker med dockor i alla de former och storlekar. Litenman sover middag.



[...känner jag mig nu...]


Jag själv känner mig trött och gnällig, och vill helst sitta vid datorn. Det är konstigt. Hela veckan går jag och längtar efter att vara ledig med min familj. Sen när jag väl är ledig är jag så trött att jag helst vill vara i fred i någon tidning/bok eller framför dumskärmen, eller ännu hellre - SOVA.
Var väl lite sugen på att skapa en trevlig stämning igår. Men fick bara förvirrade "Vad sa du?", till svar av sambon var och varannan gång jag sa något, så jag gav upp. Han var väl också trött såklart, men i alla fall. SÅ roligt är det inte att behöva upprepa nästan allt man säger. Om man försöker lätta upp den trötta stämningen genom att säga någonting positivt, så är det inte säkert att det blir lika positiv om man hela tiden måste säga om, och om, och om... Tröttnade och blev på dåligt humör i stället.

Känner att det sitter i idag med. Det blir ingen vidare gemenskapskänsla i familjen när båda vuxna är så trötta att de helst vill vara i fred. Vad som retar mig mest är att han inte verkar ha några betänkligheter över att sitta själv och pyssla med någonting, medan jag har megaångest över att jag inte orkar/är sugen på att umgås med mina barn när jag är ledigt.
Och jag HATAR att ett jävla jobb ska ta så mycket ork och energi att man inte orkar med det liv som man jobbar för att kunna leva. Det känns som om jag sitter i ett träsk. Jag vill skriva - men när? Jag har inte råd att sluta jobba. På kvällarna stupar jag i soffan efter att vi har avklarat alla hushålls måsten och nattning av barnen. Och då hjälps vi ändå åt med allt. I två veckor till ska jag ha den där ansvarsskiten på jobbet, sen får vi väl se hur det går. Om det blir någon ork över.

Jag lever inte det liv jag vill leva. Jag SKA ta mig dit, men det är ju inte bara att knäppa med fingrarna, eller hur?
Verkar ha fått sämre ämnesomsättning också. Allt jag äter verkar plötsligt fastna på mig. Och motivationen att leva lite sundare är ju SÅ stor när man känner sig slutkörd.


Jag vet. Jag borde vara ute och promenera, eller skriva på min bok, istället för att sitta här och sur-blogga. Arbeta aktivt på mina mål nu när jag har lite tid över... Men just nu har jag ingen lust med någonting. Jo, äta choklad...
Kanske också borde sova middag?


 

♥ ♥ ♥

Klubbad säl

Sitter här och försöker vakna. Tror inte ungarna somnade för än efter halv tolv igår, och sen drömde jag om pappersarbetet på jobbet. Såg siffror framför mig... *rys*
När Fabian kom in i morse kvart i sju, kände jag mig som en klubbad säl. Som tur var hade Ryno lovat att gå upp först, men det var fortfarande svårt att gå upp när kaffet var färdigt.

Igår kväll när jag skulle somna kom jag på att jag inte skickat in några a-kassekort på typ 6 veckor! Så det gjorde jag nu alldeles nyss. Missar den här utbetalningen, men skit samma! Det rör sig om en tusenlapp. (Har bara ynkligt grundbelopp - vägrar gå med och betala multum!) Goa pengar visst, men de kommer ju nästa månad annars. Jag tror nog vi ska klara oss ändå.

Och E hade svarat på mitt sms såg jag igår när jag skulle lägga mig, så det blir nog promenad imorgon! (Vi bestämmer aldrig definitivt förän vi ska gå...)
Skulle vilja hälsa på brorsan och hans tjej i deras nya lägenhet också, men får se vad vi hinner. De flyttade nu igår så det kanske ändå inte passar. Vet inte hur mycket de hunnit komma i ordning. Nå väl, det är inte dagens problem. Idag vill jag bara ta det lugnt. Jag vill bara känna hur ledig jag är...

♥ ♥ ♥

Ledig. Mmmm!

Åh, äntligen helg! Ledig i två dagar utan arbetstelefonen. Mycket skönt.

Ry har kompisen E här på övernattnig. Hennes föräldrar, för övrigt ett par av våra grannar, är på en show inne i stan.
Så nu sitter tre barn i vardagsrummet och ser på "Bratz"-film (Ja, Fabbe är också förtjust i de där docktjejerna) och äter chips, popcorn och chokladbollar... BTW så måste jag gå ut och knycka en till innan de tar slut...
Mmm! Gott!

Sms:ade precis en vän jag inte sett på länge och anhöll om en promenad på söndag förmiddag. Hon är en av de där vännerna som jag kan prata med om precis vad som helst, hur mycket som helst. Vi ses inte så ofta trots att vi bor nära. Men när vi väl ses kan vi knappt sluta prata. Det är underbart. Får se när hon svarar...

Ne... Gå och vara lite social nu kanske?

♥ ♥ ♥

torsdag

Bara en arbetsdag kvar den här veckan. Ska bli mycket skönt med helg.

Det har inte blivit något skrivande nu i veckan som jag hade tänkt mig. Jobbet har tagit alldeles för mycket energi, och då blir det att jag värnar ännu mer om den lilla eftermiddags/kvällstid jag har.

Alltså, jag har egentligen inte något att berätta om idag. Har varit på jobbet hela dagen och just därför vill jag inte tänka mer på det, än mindre skriva om det.
Det är bara så otroligt skönt att vara hemma. Att sitta en stund vid datorn och slappa.
Nu ska jag ta och läsa några av mina favorit bloggar.

♥ ♥ ♥

Lugnare

Något mindre stressad ikväll... Efter halva dagen på jobbet, då jag fått faxat och fixat veckans schema rann stressen av mig. Och när jag åkte från jobbet hade även matlusten kommit tillbaka. Skönt.

Vet inte riktigt vad jag ska berätta om mer. Känns som om jag knappt hann träffa barnen för än de skulle lägga sig. Tröstar mig med att de fick lite mer tid med sin pappa som hämtade dem någon gång vid tresnåret. Det måste ju inte alltid vara jag, eller hur? Och igår läste vi faktiskt saga i soffan, trots att både mor och dotter var milt sagt övertrötta. (Fabbe hade ju sovit middag den lille gottegrisen...). Får väl även ägna dem lite mer tid till helgen + se fram emot nästa ledighet om knappt tre veckor. *längta*

Och ja! Bostadsbidragsskulden är äntligen avbetalt så på fredag får vi fullt barnbidrag igen. Gött!

♥ ♥ ♥

Helt slut

Jag är helt kokt i hjärnan idag efter första dagen som vikarie för vår arbetsledare på jobbet. Inte så kul att komma tillbaka och så är det för lite folk inringda och går inte att få tag på fler. En tjej fick jag ringt in och det var tur för en annan kille ringde in sjuk. Plus att jag fick ta med jobb hem. Skulle faxat halvmånadsrapport idag, men hann inte färdigt. Fick dispans tills imorgon. Hoppas det blir lugnare imorgon... Nog om jobbet.

Igår var vi på Restaurang Bamboo. Ryno och Malin bjöd några vänner på middag som tack för hjälpen med urstädningen av deras pappas lägenhet. Jag och barnen hakade också på. Det var gott och trevligt och barnen var sjövilda... Som tur var höll i alla fall jag mig lugn.
Malin tog några bilder...


image40
 [Posering utanför restaurangen]

image41
[Fabian sitter still(!) och äter morot]

image42
[Mer utanför...]


♥ ♥ ♥

En lååång dag på Liseberg

I drygt sju timmar var vi på Liseberg. Några regnskurar fick vi ta men i övrigt var vädret fullt acceptabelt. Lagom varmt och lagom mycket folk. Kön vi fick stå längst i var den till hamburgerkassan...
Insåg att vi kommer att få köpa åkpass till barnen nästa år. Det gick åt två stora biljetthäften igår. Barnen fick åka ordentligt i alla fall.
Och modige lille Fabian! Han lämnade i från sig sina älskade nappar till kaninerna och fick ett diplom. Och jag kan säga att det var inga problem att somna utan napp igår kväll, för det var två trötta barn som gick och lade sig efter dagens äventyr.


FabKarusell
[Fabian och Ryno åker karusell]

RyKarusell
[Ryona också]

Knatterallyt
[Barnen i knatterallyt]

Farfarsbilarna
[Ryno missar aldrig en chans att åka farfarsbilarna]

FabianDiplom
[Min modige son har precis lämnat sina nappar]

Drakbåtar
[Älsklingarna i drakbåten]

Skägg
[Men min son, när skaffade du skägg?]

Sockertjuv
[Mamman tjuvar sockervadd...]


♥ ♥ ♥

Morgonstund...

Det lutar åt Liseberg idag, så vi får hoppas att vädret håller sig hyfsat regnfritt... Det är i alla fall inte svinkallt.
Så idag är det den stora dagen då Fabbe ska lämna sina nappar till lisebergskaninerna. Han är helt på det klara med det nu - får väl se vad han tycker när vi väl är där... Men då finns det så mycket annat skoj att distrahera med.
Nu är det frukostdags, innan resten av familjen har ihjäl varandra i vardagsrummet...

♥ ♥ ♥

Kväll

Fredagsnöjet: Digga musik och vika tvätt. Yeah!
Ryno pysslar med något och ungarna fnattar runt och äter popcorn. Det är en skön stämning i alla fall!
Dagen har varit full av energi. Har till och med bakat ostfrallor och på så vis fått tyst på "Köks Cissi". Fast jag hör att hon muttrar något om vaniljbullar... Hmm.
Ryona påpekade vid middagen att "mamma har inte varit arg på oss idag". Kände mig lycklig och nöjd.

Nä, nu färdigt med tvätten, sen kvällsgos med ungar.

♥ ♥ ♥

Åh nu jävlar!

Massor av järn i elden. Tar återigen tag i mitt liv. Jag säger NEJ till trötthet! Jag ORKAR! Jag SKA skriva min bok, trots vanligt jobb och småbarn. Andra har gjort det så varför inte jag? Allt går om man vill och jag är trött på att vänta till sedan. Nu är alltid nu och sedan kommer inte.
Ska strax ner en sväng till affären med barnen. Efter det ska jag sätta mig och strukturera upp min vardag, så att allt jag vill hinna hinns med.
För jag vill kunna leva på att göra någonting jag trivs med. Jag återkräver mitt liv - från vad vet jag inte. Men jag är less på att bara vara nästan där. Det man vill ha måste man gå efter. So I do.

image31
[Sitter numera på badrumsspegeln]


♥ ♥ ♥

Att välja... eller baka... eller läsa... eller...?

Lugnet lägger sig igen. Litenman sover middag och stortjejen sitter framför en film. Jag smiter iväg till datorn en stund.
Och så hade den nya Mama kommit i brevlådan medan vi var ute och plaskade en stund i regnet, så den blir det till att bläddra i sen.
Får se hur mycket mer aktivitet det blir idag. Har massor med saker jag är sugen på och göra, både med och utan barn. Samtidigt vill jag få njuta av att göra ingenting. Har alldeles för mycket mys-pys på gång nu. "Å andra sidan" av Marian Keyes ligger halvläst. Harry Potter och Fenixordern är påbörjad i mp3-spelaren, nya Mama ligger som sagt och väntar. Datorn lockar... KöksCissi skriker från ett hörn av mitt medvetande "Baka! Baka!" och viftar med en träslev. Ole dole doff...
Sedan känner jag att jag skulle behöva göra en "livsutvärdering" (jag och mina ord) igen. Det var längesedan nu. Det går ut på att jag listar allt dåligt i mitt liv och sedan mentalt skickar det åt H-E. Sedan listar jag allt jag kan komma på som är bra i mitt liv, och tackar för det. Slutligen listar jag allt jag vill ska komma till mig (som en önskelista), så att jag får klarhet i mina nuvarande mål. Lärde mig detta i "Vägen till kraft" av Barbara Berger. En bok om kraften i positivt tänkande. Den boken har förändrat mitt liv.
Hm... Behöver även handla i eftermiddag
Och så skulle vi ta oss i kragen Ryno och jag, och se en film ikväll. INTE somna i soffan!

Men just nu lutar det åt Mama + kaffe i soffan, brevid filmtittande dotter, tills dess att lillebror vaknar och det är dags för lite mat.

♥ ♥ ♥

Tårta och stoltrill

Idag är det älsklingens födelsedag. Han kom nyss hem från jobbet och har fått ta emot sin present som barnen och jag var och köpte igår; ett presentkort i zooaffären som räcker till flera fiskar eller annat tillbehör.
Vi (mest Ryno) har två akvarium hemma. Det ena där malarna förökar sig som tokiga.

Annars har jag varit med barnen på besök på sommardagis (det dagis som har jouröppet på sommaren när all annan barnomsorg har semesterstängt), där de ska börja nästa vecka. Ryona hittade en klasskamrat nästan med en gång och det blev kramkalas. Fabian hakade på Ryona, så jag tror all allt kommer att gå bra måndag. Det är så skönt att veta att de har varandra.
Efter vårt lilla studiebesök gick vi och köpte ingredienser till tårtan (som står och väntar i kylen nu).
Medan Fabbe sov middag pysslade Ry och jag ett fint kuvert till presentkortet.

Förut hände en olycka också. Fabian trillade ner från en stol. Storasyster pysslade om i soffan...

image30
[Soffmys]

♥ ♥ ♥

(parentes)

Har verkligen mått skit till och från de senaste dagarna. Blivit paniktrött (eget uttryck) och totalt orkeslös. T o m varit tvungen att lägga mig. Började må bättre igår och idag har det varit OK, men det är så jäkla jobbigt när det händer. Jag kan börja dagen full av energi och idéer, och så händer det någon småsak som gör mig stressad eller irriterad och så rinner all kraft ur mig. Det är läskigt! Iördags låg jag helt apatisk för omvärlden i säkert en timme, medan stressen malde innombords och jag kände att jag orkar INGENTING. Ryno fick ta över.

Jag är rätt hyfsad ändå på att ta mig ur de där sittuationerna. Jag samlar lite, precis tillräckligt, med kraft för att rycka upp mig hyfsat och sedan brukar det vända sakta men säkert. Det är väl därför mitt liv är som en bergådalbana istället för en enda svacka. Jag lever enligt principen "upp som en sol - ner som en pankaka..." - på repeat.

Jag har mått sämre förut, när jag var yngre. Mådde skit sörre delen av min vakna tid. Man kan väl säga att jag lärt mig leva med det. Lärt mig tänka positivt. Jag vet hur mycket jag har att leva för, och det hjälper. Men precis när jag får en svacka så känns det exakt lika hopplöst som då, med enda skillnad att jag vet att det går över. Det gör precis lika ont, och det tar så mycket energi. Energi som jag vill lägga på barnen, Ryno och på mina egna intressen.
Jag blir så frustrerad också! Vrålarg. Och det går ut över min familj fast det egentligen är mig själv jag är arg på. Jag vill inte vara sådan här. Arg och ledsen måste man kunna bli, men inte så att all energi tar slut.

Som tur är så är livet underbart där emellan. Tack för det!

♥ ♥ ♥

Nostalgi

Var en sväng på hemköp med F i eftermiddags. Hittade sådana där maskar med "osynlig" tråd i som jag lekte med när jag var liten. Var tvungen att köpa varsin till barnen.

coolworm2coolworm



Det var tydligen en populär present. De leker fortfarande med dem...


♥ ♥ ♥

Tidigt besök

Vaknar kl 5 imorse av att Fabbe kommer in och vill att jag kommer upp och sätter på TV:n. Suck... Han la ju sig senare i går kväll!?
Sedan ser jag något sitta på sladden som går från taket ner till lampan över köksbodet. Det flaxar, men jag har inga linser på mig så jag ser inte vad det är. Finns det så stora insekter? hinner jag tänka innan jag utbrister; Ryno! Vi har en fågel i köket! Nej, vänta, nu är den i vardagsrummet! Vi är snart uppe på språng. Det är en fördel att få på sig kläder innan man visar sig i fönstren. Pippin måste ha tagit sig in genom vår öppna balkongdörr.
I vardagsrummet öppnar Ryno ett av fönstren rakt ut (det är sådana man kan snurra runt ett halvt varv och få utsidan in), och går och plockar upp den vettskrämda fågeln fösiktigt från fönsterbrädet bakom soffan. Först får Fabian som är alldeles till sig av spänning ta sig en försiktig titt innan Ryno sträcker ut fågeln genom fönstret. Men den är för chockad för att flyga. Den bajsar bara lite på den horisontellt utfällda fönsterrutan. Han sätter ner fågeln på rutan och stänger försiktigt. Fågeln håller sig kvar på listen som går tvärs över rutan. Där sitter den i tryggt förvar på utsidan och återhämtar sig en stund. Jag passar på att hämta kameran.

Pippin3
[Liten vettskrämd pippi...]

Pippin1
[...vilar ut efter chocken.]

Pippin2
[Verkligen en liten sötnäbb]


Efter ca 5 minuter flyger den iväg. Men vilket ovanligt sätt att vakna på!
Stackars Ryona missade hela cirkusen eftersom hon sov, men hon har i alla fall fått se bildbevisen nu.

♥ ♥ ♥

Mätt

Är mätt som en uppstoppad korv... Bläh!
Idag är det första semesterdagen, om man inte räknar med helgen vilket jag i o f s gör...
Barnen och jag trotsade regnet och gick ut i skogen för att plocka blåbär. Fick ihop en dryg halvliter.
När vi kom hem blev det varmt bad för ungarna och pankaksstekning för mig. Fabbe som var trött efter lång promenad och bad åt två pankaksbitar och skulle sedan bestämt sova sen middag. Ry gick till en kompis och jag fick njuta av ljudbok (Harry Potter) en stund.
Nu har hela familjen ätit middag (blåbären till efterrätt) och jag är fläskmätt. Stjäl mig en lugn stund vi datorn nu innan det är dags att sätta i gång läggningsproceduren...

 ♥ ♥ ♥

Ledig...

Har inte haft ork att skriva på cirkus en vecka nu... Men NU är jag ledig i hela 9 dagar från och med idag! Verkligen välbehövligt. Jag verkar för övrigt ha dragit på mig en mindre förkylning. Det svider i halsen och jag snorar i ena näsborren. Hur knäppt är det?
Nu kom Ry precis upp med en "present" hon fått av grannarnas dotter (ett år äldre än Ry). Tre hoptejpade toarullar...? Ungar...

Var på arbetsintervjuv i onsdags. Det gick jättebra. Får jag inte jobbet så är det för att de gillade någon annan bättre. Det var 12 kallade till intervjuv så vi får väl se. Jag är i alla fall nöjd med min egen prestation. *stolt*
Efter intervjun lunchade jag i stan tillsammans med mor och bror+flickvän. Vi åt sushi och hade det trevligt. Har inte träffat M (brors flickvän) sedan innan de åkte till Asien så det var extra kul.
Jag var oxå och beställde nytt ID-kort...

 
[Gamla ID-kortet - 18åring som försöker se tuff ut]


[Bilden till nya ID-kortet - 29åring som bara vill få fotandet överstökat]


Fast nu kommer jag i alla fall att se ut som mig själv på mitt ID-kort.

Annars verkar det bli en seg lördag idag. Barnen var inte i kläderna för än 12:30, och jag var inte mycket tidigare. Frukosten intogs vid elvasnåret.
Jag har en blöt tvätt som ligger och väntar i tvättmaskinen och så ska det väl tagas en promenad till affären. Barnen kräfva lördagsgodis! Och hör sen!

♥ ♥ ♥ 


 


RSS 2.0