Kycklingklubbor i thaiinspirerad currytomatsås

Kycklingklubbor i thaiinspirerad currytomatsås


Ingridienser:
1 pkt frysta kycklingklubbor (3-4 st)
3 msk mjöl
1 msk gul curry
2 tsk salt
Flytande margarin till stekning

Såsen:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande margarin
1 burk krossade tomater
1 kub kycklingbuljong
½ tsk salt
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
2 msk sweetchilisås


Tina kycklingklubborna i kylen över natten.

Blanda mjöl, curry och salt i en plastpåse. Stoppa i klubborna en och en och skaka så att de blir täckta av mjölblandningen. Bryn kycklingklubborna runt om i en stekpanna och lägg dem åt sidan.

Hacka löken och vitlöksklyftan och fräs dem i margarinet.
Häll över krossade tomater och smula i buljongkuben. Ha i salt, currypasta, kokosmjölk och sweetchilisås och låt koka upp. Smaka av.

Lägg försiktigt i kycklingklubborna i såsen, koka upp och låt koka under lock på medelvärme i ca 50 min eller tills klubborna är färdigkokta.

Servera förslagsvis med ris och en sallad på Strimlad salladskål och grovrivna morötter.

♥ ♥ ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0