Önskar en trevlig nyårsafton!

Ville bara kika in och önska gott nytt år så här i förväg.
Vi har precis ätit en jättegod nyårsmiddag och ska strax hugga in på efterrätten.

Både jag och Ryona har fina klänningar och killarna har skjortor. Det blev dock inte den förutbestämda nyårsklänningen. Den satt visserligen jättesnyggt när jag tog på den, men eftersom julmaten satt sina spår på min kropp satt den rätt tajt under bysten och det var lite väl svårt att andas. Ingenting att sitta och äta god middag i m a o. Men finklädd är jag oavsett. =)

Jag lägger upp bilder här senare (förmodligen imorgon).

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!!!

♥ ♥ ♥

För nio år sedan...

... föddes en liten tjej på Östra Sjukhuset i Göteborg, kvart över 6 på kvällen.


[Här är Ryno och jag på väg till bilen där Håkan väntar för att köra oss till BB.]


[Ryno låtsas se nervös ut]


[Happy happy joy joy! Jag ska snart bli mamma!]



[Här ligger underverket, några timmar gammal, på sin pappas mage...]


Nio år har gått sedan dess. Det året sov jag mig igenom tolvslaget på nyår, medan Ryno firade in det nya året med kaffe och med Ryona på armen.
I år ska både Ryona och jag ha fina klänningar på nyårsafton.

Här kommer Mitt Hjärtas Stolthets nioårsdag i bilder...



 








♥ ♥ ♥

My crazy kids...



Bilder med nya kameran


[Mina barn som inte vill vara med på kort]


[Eddy spanar...]


[Min frukost]


[Paps och Mams som skjutsat mig hem från affären med all mat]

♥ ♥ ♥

Ledig? Ja. Slapp och slö? Nej!

Nu har det varit fullt upp i två dar. Har inte hunnit skriva. =/

I lördags var Ryona och jag i stan för att köpa en present till lille Benjamin, Belindas son som nu hunnit bli en månad gammal. Ry passade även på att köpa några tröjor för sina julklappspengar. Det var riktigt kul med mor&dotter shopping!
Därefter mötte vi upp med Stina och tog en smörgåsfika på Dahls. Sen var det dags att ta sig ut till Hisingen för att hälsa på Beli och Benji. Där väntade Karro som var nere på besök från Stockholm, så det blev en riktig tjejträff runt lille Benj, som för övrig var helt ljuvlig!


Men ni ska inte tro att dagen var slut efter det!
Efter att ha kommit hem och ätit middag var det dags för mig att svida om, ta vinflaskan och kila över till Emma. Efter ett par timmars snack vid hennes köksbord drog vi in till stan. Där blev det dans på Sticky hela natten lång. Vi var inte hemma här på våran gata för än vid halv 6 igår morse! Det är nog rekord för mig... ;P
Ja, sen blev det ju inte så många timmars sömn. Skulle upp vid 9 för att föra över pengar till Ryno som skulle iväg till Elgiganten med en granne för att hjälpa honom att hitta en rauter, och dessutom köpa min julklappskamera och en annan hemlig grej till Ry... Hi hi!
Så jag tvättade, diskade, utfodrade barn och halvslumrade om vartannat hela förmiddagen. Vid 14 var det dags för mig att åka in till stan igen för att köpa resten av Ry's födelsedagspresenter. Somnade hårt i soffan igår kväll av någon anledning...

För övrigt är jag jätte nöjd med min nya kamera! Ska lägga upp lite bilder senare, men nu ska jag iväg och storhandla.

♥ ♥ ♥

Julafton

Nu är vi hemma igen. Trötta av julfirande och sega av all julmat (vi vuxna iaf). Och nöjda som bara den!
Barnen fick som vanligt varsin hög med klappar, och Ryno och jag fick varsin spikmatta av mina föräldrar. Prövade nu när jag kom hem och gillar den massor!

Sen fick jag hudvårdsprodukter av Mormor, choklad av Moster och Co och ett Fia med hutt-spel av brorsan. Fick även 3 månaders prenumeration på GP av päronen och pengar som ev ska läggas på en ny digitalkamera. Jag är mycket glad och nöjd!

Annars var allt toppen som vanlig med julfirandet hos Mams och Paps, med god mat, julklapps utdelningar (2 i år för kusinerna skulle vidare), och slutligen sen kväll vid baren i gillestugan.
Det enda som var mindre bra var, att den uppblåsbara sängen som Ryno och jag sov i släppte ut luft under natten, så på morgonen låg vi mer eller mindre med rumporna i golvet... Inte så skönt för ryggen. Tur vi fick spikmattorna då. ;)

♥ ♥ ♥

God Jul!

♥ ♥ ♥


Julemums

[Julskinkan kokar...]

 

[Rostade mandlar]

 

["snöbollar" hemmagjort mysko godis...]


♥ ♥ ♥

Julefriden är nära...

Halsen är normal igen! Yihaaa!

Just nu sitter jag och är mätt. Malin är här och vi har precis ätit tacos. (Julmat blir det nog av de närmaste dagarna...)

Annars är allt tiptop. Lägenheten är storstädad. Barnen gjorde en rejäl insats de oxå. Sängarna är renbäddade. Alla djuren har rena burar. Alla julklappar är inslagna. Allt som ska bakas till julklappskorgarna är bakat. Hann t o m ha ett litet julgräl med Ryno igår, så nu är luften rensad och allt är frid och fröjd. ♥

Nu är det bara kvar att koka och griljera skinkan, och en variant av julgodis som jag inte är klar med. Sedan ska det bara julmysas...

♥ ♥ ♥

Virus och snö

Hade visst lite feber igår t o m. Den är borta idag, men halsen är fortfarande svidig. =(

Jag var hos doktorn förut för att kolla upp vad det är. Tänkte på saker som halsfluss, eller mild form av svinis (om inte vaccinet tagit ordentligt, man vet ju aldrig...), men nej. Det var "bara" en vanlig virusinfektion som får gå över av sig själv. Tycker det är knepigt att det sitter i så länge bara. Jag har haft ont i halsen i en vecka nu. Och den här mattheten... Bläh!
Har ingen feber idag som sagt, men jag är tung i huvudet. Bestämde att det är lika bra att vara hemma imorgon med. Sen går jag ändå på julledighet.

Verkar som om det kan bli en vit jul i år åtminstonde. Snö och 6 minusgrader!

[Tog den här bilden på väg till doktorn i morse.]


♥ ♥ ♥

Protest!

Nu är det faktiskt inte kul längre!

Jag mår sämre igen. Halsen har blivit sämre och den lilla ork jag hade igår är borta.
Jag som var inställd på att jobba imorgon. Får väl se hur det känns under dagen...
Just nu har jag bara lust att går och lägga mig, men Ryno är och hjälper grannarna att renovera deras vardagsrum och ungarna sitter i badet med ambitioner att se ut som russin i vit glögg. Jag har inte hjärta att köra upp dem. För en gångs skull kommer de överens och gapskrattar tillsammans. =)

Hade tänkt baka lite idag, men jag ställer in det tills vidare.

♥ ♥ ♥

Friskluftshostande och tvagning av en björn

Välkommen lördag med minusgrader och sol! (Som iofs är på väg ner nu...)

Jag är aningens piggare idag men halsen bråkar fortfarande. Tyckte att det skulle bli skönt att komma ut i friska luften, men den gjorde att jag hostade istället. Det var välbehövligt ändå. Specielt solljuset.
Vi var en sväng på ICA för att köpa de sista grejerna till julfrukosten på julafton. Så att allt såndant finns hemma och inte tar slut, som det gjorde med julgröten på lidl förra året. Jag fick koka egen istllet och det gick väl bra, men det är bättre om jag slipper.

Idag har jag även, under vilda protester från sonen, tvättat och torktumlat hans älskade Nalling.

Detta har gjorts hur många gånger som helst och aldrig varit några problem, men tydligen var detta väldigt känsligt för sonen idag.
"Jag tror att Nalling gråter i tvättmaskinen" tyckte han.
Nu är nallen ren och torr och luktar gott, och allt är frid och fröjd igen.

Äntligen har jag också fått gjort det sista på pepperkakshuset. Jag har lyckats bättre andra år, men nu är det klart iaf. Beskåda:


Får se hur mycket mer som blir gjort idag. Middag blir det iaf, och kanske lite julklappsinslagning när barnen somnat ikväll (typ sent...).
Annars känns det som en bra idé att ta det lite lugnt igen.

♥ ♥ ♥

Fortfarande ur form

Jag blir hemma veckan ut.
Halsontet ger inte med sig. Jag är tung i huvudet och blir matt så fort jag gör något. Jag sov bort en stor del av dagen igår. Det behövdes nog.

Tänkte att jag kanske, kanske skulle orka slå in lite julklappar ikväll. Det kan vara bra att inte spara allt till de sista dagarna före julafton.
Insåg i morse att det faktiskt bara är en vecka kvar. Jag ska försöka få ihop pepparkakshuset någon dag snart nu oxå, men jag har inte riktigt känt mig inspirerad. Har mest orkat ligga och kolla på matlagningsprogram på BBC Lifestyle och sån't. Det är faktiskt rätt krävande i sig, med tanke på att jag får en massa idéer som jag VILL med inte orkar genomföra... =/

♥ ♥ ♥

Fick stanna...

0-3980cd2fe84ec2d685b6402c671ccddc.png

Fick stanna hemma från jobbet idag. Jag hade ont i halsen redan igår och i natt har jag frusit och svettats om vart annat. =(
Är fortfarande frusen och tung i huvudet och har legat i sängen/soffan hela dagen. Segt. Jag har inte ens orkat gå och sätta på en maskin tvätt... Försöker piggna till med en kopp kaffe nu.


tisdagstrött

Trött och det killar i halsen. Vad ska detta bli måntro? Gissningsvis inget. Som vanligt.
Bara en hint om att kroppen bekämpar något slags bacill eller virus.

Igår var vi ute och åt med jobbet på grekisk restaurang. Det var både gott och trevligt.
Skön start på veckan, men jag var inte hemma för än strax före 21 på kvällen.

Idag har det varit en helt vanlig go tisdag och jag längtar efter att sova...

♥ ♥ ♥

Lucia

Sitter här och njuter av ensamheten.
Sonen är och julbakar hos en kompis och sambon och dottern är på fotbollsträningen. Jag ska strax börja fixa med middagen, men just nu vill jag bara ta det lugnt en stund. Jag är lite trött sen inatt. Kom hem någon gång efter kl 4 i morse, efter att ha träffat Kristina för första gången på fyra år! Jag hade väldigt trevligt. Det blev inte så mycket dans som vi hade tänkt, men desto mer snack. Härligt!

Igår på dan var hela familjen + Malin på Jul Liseberg och mös. Fast det var kallt, och trängsligt, och dyrt. Men det gör inget. Massor med skoj ändå! Och kul att träffa Malin.

Idag har jag (trots dagen-efter-trötthet) bakat ut den sista pepparkaksdegen, och gjort p-kakehusdelar av det köpta degen.
Ikväll kommer mams och paps på lussefika.



♥ ♥ ♥

Min galne lille son

Jag fick mig ett gott skratt idag. =)
Kl 7 i morse var vi på lussefirande med Fabbes dagis. Som vanligt sjunger ju dagisbarn hellre än bra, men det hör liksom till. Det var jätte fint ändå.
Vår tomteklädde son däremot hade inte tid att sjunga särskilt mycket. Han hade fullt upp med att undersöka sitt tärnljus...
Han satte fast det innan för mössan, stoppade upp det i byxbenet och kollade hur det lyste genom tyget, viftade runt med det och använde det som ljussvärd. Han upptäkte en helt ny värld med det här tärnljuset. Allt under pågående lusseuppvisning.
Jag önskar att vi hade videofilmat vår lille clown.


♥ ♥ ♥

Städning och pizzalyx

Jag känner mig tillfreds. Med i stort sett allt.
Hemmet är nystädat. Ryno har dammsugit och städat råtttburarna. Jag har dammat och städat toa och badrum. Ryona har moppat golv och bytt handukar. Och Fabian... han har varit och lekt hos en kompis. (Hans tid kommer nog så småning om.)

Nu när vi varit så flitiga så blir det beställd pizza till middag. Inte fel alls.

Precis nu kom jag på varför allt känns så himla bra! Jag har ingen som helst julstress i år! Helt underbart. Alla julklappar är köpta och jag har inte planerat in en massa onödigt jox i kalendern. Dessutom vet jag redan hur jag ska vara ledig i jul och har lagt in om semester.
Att jag har haft råd att köpa mig lite nya kläder nu det sista är också en glädjekick.
Och att jag orkar! För visst har jag energisvackor ibland fortfarande. Och visst blir jag stressad ibland med. Men. Där i mellan orkar jag så otroligt mycket mer än vad jag gjorde förut.

♥ ♥ ♥

Ett litet instick

Har varit och tränat. Det känns jättebra! Hela kroppen är uppmjukad.

Jag har hjärnsläpp angående allt annat just nu. Ska in i duschen, och sedan ta en kopp thé.

♥ ♥ ♥

Söndagsmyser i...

1413ffc421f77f5d438db3a05a11fbcd.png

Söndagsmyser i sängen med kaffe. Sonen är mitt i smeten och är sjövild. Ryno testar ringsignaler på telefonen. Inte helt lugnt med andra ord...
Idag ska jag hämta newbody paketet som mamma beställt av Ryona och kanske baka muffins. Kanske kan bli lite bokläsning oxå.


Gillar läget...


[Murre & jag]


Lite hängig av sprutan idag faktiskt, men det har gått bra ändå. Jag var i stan efter jobbet och köpte det sista julklapparna. Dessutom hittade jag en tröja och ett par "jeggings" till mig. *gilla*

Sen sov jag en stund när jag kom hem, innan jag tog tag i att göra lasagne. Något jag varit sugen på i flera veckor nu. Det smakade inte alls fel.

Lite senare ikväll ska jag göra en pepparkaksdeg. Imorgon är det julbak som gäller! Både pepparkakor och lussebullar om det hinns med.
Nu blir det ett glas rött framför datorn. Mysfaktorn är hög!

♥ ♥ ♥

Vintersoftar...

Idag är jag en tröttfis.

Tog influensavaccinet efter jobbet idag, så nu har jag ont i armen. Men det är gjort nu iaf. Känns bra.

Vet inte vad jag ska skriva om faktiskt.
Bara jag får krypa ner i soffan med en filt och något litet att snaska på så känns allt toppen. Inga större bekymmer med något just nu.

Det är bara att njuta av december!


[Jag och Fabian 1 år, på Jul Liseberg ]


♥ ♥ ♥


Nya familjemedlemmen...

1179fade67407867d1699a0075410891.png

Nya familjemedlemmen Eddy. En riktig liten kelgris.


Djuren dom djuren...

Är trött idag.
Det var en körig dag hela dagen igår. Jag var jättestressad och helt slut på kvällen. Det känns idag. Vill bara ta det lugnt.

Jag kom nyss hem från utvecklingssamtal med Ryona. Allt var bra som vanligt. =)

Vi har numera 3 st råttor hemma, och ska eventuellt få hem en fjärde. De är verkligen helmysiga. Blir på bra humör bara jag tänker på de små filurerna! Och så blir jag lugn av ha dom uppe. Det är verkligen nyttig med husdjur.

Hamstrarna är oxå goa, men inte lika sociala som råttorna. Förmodligen inte lika smarta heller. Dvärghamstern Hermione verkar inte ha någon självbevarelsedrift alls. Hon springer rakt ut över soffkanten om man inte passar henne. =/
Adoptivhamstern Morgan, som nu har blivit en gamal hamsterfarbror, är inte så aktiv av sig längre. Han myser mest i sitt lilla hus, men om man går upp tidigt på morgonen kan man se honom stuffa runt i buren. Och när man ger honom mat är han snabbt som ögat ute och kniper åt sig de färska grönsakerna och tar in dom i huset.

Annars då?
Jag känner att pyntningen här hemma gör att julstämningen kommer smygandes så sakta. Till helgen blir det julbak här hemma! Jag älskar när hemmet fylls av juldofter...

Men nu händer det för mycket omkring mig. Tappar koncentrationen. Dags att återgå till verkligheten tydligen.

♥ ♥ ♥

RSS 2.0