Ett litet mellandagsinlägg...

... skulle väl kanske inte skada?

JAG har varit och TRÄNAT idag! Har skaffat mig ett träningskort med autogiro, så nu MÅSTE jag fortsätta.
Känns bra. Måste sluta ha dåligt samvete för att jag lägger tid på mig själv. Jag behöver träna. Jag är öm och stel överallt, med det känns BRA.
Är inget stort fan av nyårslöften, då de inte brukar hålla särskilt länge. Så det är inget sådant.
Känner bara att det är TID nu. Att ta tag i mig själv - både fysiskt och psykiskt. Ingen annan kommer att göra det åt mig.

Mina mål är:

¤ Ha mer tålamod med barnen
¤ Skriva min bok
¤ Träna ett par ggr i veckan
¤ Äta mycket grönsaker och frukt

Allt för att jag själv ska må bra. Även första punkten. Spenderar alldeles för mycket tid på att må dåligt över diverse irritationsutbrott på son och dotter. Ibland känns det som om jag skäller på rutin. *rys*
Träning och mat säger sig självt - Kroppen mår bra av det. Och jag vill inte känna mig äldre i kroppen än i huvudet. Där hamnar vi väl alla tids nog ändå. =/
Och BOKEN. Den är till för min själ. Mitt ego. Min egen värld. Strax efter förra inlägget kom den. Min story...

Lovet to you all...



* * *

Händerna i julgrytan och huvudet ibland molnen

2 dagar kvar till jul och jag är någon annanstans. Feet of the ground. Letar förtvivlat i mitt inre efter Narnia-garderoben. Vill få tillträde till den andra världen. Min Fantasi. Jag vill skriva. Var är den där fantastiska storyn som är min? Som kommer till mig för att berättas? Jag kanske inte släpper in den pga allt "vardagstjafs"?

Sen är jag hopplöst förälskad i en bok jag precis läst; "Om jag kunde drömma", förlagan till filmen "Twilight". Filmen är klart sevärd, men boken 10 ggr bättre! Soundtracket till filmen går varmt hemma och i mp3:n.
Har varit inne på författarinnans hemsida och läst om hur det gick till när hon skrev böckerna (det är en hel serie!) och blev grymt inspirerad. Hon började skriva tack vare en dröm. Woaaaah! Vart är MIN story?

Men det handlar inte bara om det. Känner mig så felplacerad ibland. Kvävd. Jag är inte den jag egentligen är. Mina resurser kommer inte till sin rätt. Ge mig nyckeln till den andra världen så att jag kan blanda och ge. Sprida lite magi omkring mig när jag känner för det. Ta en tripp till andra sidan när jag behöver det.
Ja - det låter flummigt. That's just me...




* * *

Helgens bakning

Måndag igen.
Helgen har varit fylld av både bakning och julpyssel.
Här är bilder på lussebullarna och årets pepparkakshus:




Skruttskrotar...

Vaknade med huvudvärk och frys. Vet att det är lugnt på jobbet idag så jag passar på att ta en kureringsdag.
Ska försöka ladda lite inför helgens julbakande.
Kanske kolla på nån dvd, eller sova lite.

Julpyntet komm upp förra helgen i alla fall. Alltihop på en gång. Det är lika bra. Och i onsdags köpte jag de sista julklapparna. Så nu slipper jag mer trängsel i Nordstan. Eller kanske inte... Ska köpa födelsedagspresenter till Ry framöver oxå. Hon fyller ju år den 30:e.

Här är årets julpynting i alla fall...



Ska ta och lägga mig i soffan nu tror jag. Och VILA.

RSS 2.0