Utmaning

Alla som läser det här får gärna känna sig utmanade.

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".


Okej, nu kör vi. Såhär blev mina resultat:

1. Vilket år är du född?

 image45

2. Hur definierar du din sexuella läggning?

image46

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?

image48

4. Och din sämsta?

image49

5. Vad söker du hos en partner?

image50

6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?

image51

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?



8. Vilken kändis är hetast enligt dig?

image53

9. Vad gör dig avtänd?

image54

10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?

image55

11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?

image56

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

image57

Lägg er i lagom va!

Ta inte med en sjuåring och en treåring (utan sulky till på köpet) in till centrala Göteborg en fredag eftermiddag för att möta deras Pappa! Det gjorde jag och det var ingen hit. Det var ett dumt beslut grundat på att vi alla var rastlösa hemma och att sonen klättrade på väggarna. Fick köpt mina svarta gummistövlap från Lindex dock... Men usch vad mycket folk!
Och så dottern som praktiskt taget går och sover, eller vänder sig om för att lyssna på andra människors konversationer istället för att se vart hon/vi går. När jag för minst sjunde gången måste säga till henne att gå framför mig (kan inte hålla i handen pga påsar) så att jag ser henne, och att hela tiden se efter vart jag eller hennes pappa går istället för att titta på alla andra runt omkring, och hon dessutom börjar fälla stora krokodiltårar för att hennes hår fastnade i en tants väska brister mitt tålamod. Visst borde kanske moderskänslorna svalla upp inför mitt gråtande barn, men när barnet gjort precis tvärt emot det jag bett henne om i ca en timme (började redan på spårvagnen) så fixar inte jag krokodiltårar. Jag vet att hon gråter minst lika mycket pga mina tillsägelser som av att håret fastnade. Så jag blir arg - och jag hörs när jag blir arg. Då hör jag en ömkande röst bakom mig: "Skäll inte sååå på ditt barn." Väljer att ignorera, men jag hör att det är en yngre kvinna och på sättet hon säger "ditt barn" låter det inte som om hon själv har några. FAN vad sådant retar mig!

ALLA NI SOM INTE HAR BARN OCH LÄGGER ER I FÖRÄLDRARS UPPFOSTRAN AV DERAS BARN, LYSSNA NU!

En sådan kommentar är det sämsta ni kan göra! Vi föräldran njuter inte på något sätt av att skälla på våra barn. Vi vet hur hemskt och illa det låter. Vi har redan dåligt samvete så fort vi öppnar munnen och använder den hårda rösten, för visst borde vi väl kunna snacka oss igenom ett problem på ett pedagogiskt sätt - vi är ju föräldrar? Men någonstans måste också även en förälders tålamod få ta slut. Och vissa dagar är det kortare än andra.
En sådan kommentar från en vilt främmande människa... Det enda den bidrar till är att man blir mer stressad och arg än vad man redan är, och det hjälper INTE barnet. En sådan kommentar kan göra att jag går tålamodslös resten av eftermiddagen, för att jag själv känner mig påhoppad och ledsen. Så tänk er för ni präktiga, duktiga människor med oceaner av tålamod, innan ni brer på fett på en förälders redan dåliga samvete.

(De enda gångerna man bör ingripa, är om ett barn blir slaget eller verbalt förnedrat. Det är en självklarhet. Och en helt annan sak än en vardagstrött förälder som tröttnat på att tjata och höjer rösten.)


Bör tilläggas att jag några minuter senare förklarade för min dotter att anledningen till att jag tjatar och blir arg, är att jag är orolig för att hon ska komma bort bland allt folk.
 

♥ ♥ ♥

Storheten i en kväll på gården

Önskar att jag hade haft kameran med mig ut i går kväll, så att jag hade kunnat dokumentera...
Min charmige son på röd trehjuling med blå hjälm (som leker motorcykel) och dottern som testar sina egna gränser tillsammans med en kompis genom att klättra i träd, på lekstuge tak och öva på att hjula. Det var en stolt mamma som satt på bänken och njöt av att betrakta sina barn. Två underbara personer som jag får vara med och se växa upp. Personer vars liv jag får vara med om att skapa.

Det är faktiskt jäkligt STORT!



 

♥ ♥ ♥

Rastlös

Lugn och ro va? Jag är rastlös... Har hängt min tvätt och varit och handlat.
Egentligen skulle jag gå och stänga av datorn, men så skulle jag bara kolla Katerinas blogg och så fastnade jag. Hon hade svarat på mitt mail med, där jag bad om tips hur man hinner skriva när man inte har tid, så det ville jag också svara på. Tänkte att nu kan jag ju lika gärna slänga in ett blogginlägg när jag ändå håller på.


Funderar på att göra kaffe, ta med mig det + en bok, och gå ut i solen. Ska inte hämta barnen för än om två timmar så... Och jag känner att jag vill ta tillvara på det underbara, om än tidiga, höstvädret. Så får det bli!

Hm... Egentligen borde jag väl ta tag i mitt bokskrivande igen nu när jag äntligen har lite tid. Men så vill jag ju få känna att jag är ledig också. Bättre skriva bok när jag inte har tid. *skratt*

Det är mycket med mitt liv nu som jag vill ta tag i, och jag har förhoppningsvis energi att göra det också. Får helt enkelt "tröttstrejka". Dvs vägra att bli trött. Går det? Nån som vet?


♥ ♥ ♥

Bra dag...

Hade ett jättebra möte på nya jobbet idag. Känner mig SÅ välkommen! *glad*
Sen skulle jag egentligen åkt hem till Bergsjön för att lämna in en kopia på mitt anställningsbevis på medborgarkontoret (krävs av barnomsorgen), men jag sköt på det i några timmar och tog en sväng på stan. Promenerade en stund, tog en fika och spanade på höstjackor åt barnen.
Hämtade barnen efter mellanmålet och hade en skön eftermiddag hemma på gården.
Nu på kvällen har jag toppat Ryonas hår som var lite slitet, och pratat i telefon med min mamma. Vi ska luncha på stan på torsdag! *myyys*


Imorgon ska jag bara ta en sväng till affären. Annars helt lugnt. Kanske skulle ta och glo på en film alldeles ifred, utan att behöva ta hänsyn till någon annans filmsmak?


Nu kväll...!


♥ ♥ ♥


Kladd i håret...

Och som vanligt när det är fullt upp och massor att skriva om så hinner/orkar jag inte.
Gjorde sista veckan på gamla jobbet förra veckan, och om en vecka börjar jag på det nya. Idag har jag varit och storhandlat + varit på inskolningssamtal med Ryona. Imorgon ska jag på möte med min nya chef Ewa.
Just nu sitter jag med toning i håret och väntar på att äggklockan ska signalera att jag får gå och skölja.

Usch, jag har egentligen så mycket att skriva om och så lite ro i kroppen att sitta här och skriva. Jag vet att om jag börjar så kan jag sedan inte slita mig här ifrån, och förhållandet behöver verkligen lite uppmärksamhet just nu. Det har bara varit fixa sig igenom vardagssituationer med trotsiga (men ack så stora och duktiga) barn, alternativt kappsovning i varsin soffa som har varit normen de senaste veckorna, och det börja kännas lite smågrinigt här hemma nu...

MEEEN nu ringde äggklockan för tre minuter sedan så jag får skriva mer imorgon...

Blöjfrihet m.m.

Så fick jag mig en stund vid datorn idag med...
Sitter här och hoppas att mina busiga barn somnar snart. De har ju varit lediga i 5 dagar nu så det är väl lite svårt att ställa om sig.
Vi har haft en bra helg. ALLT är ju liksom bra nu. Lilla familjen har megaflyyyt!

Fabians nya liv i blöjfrihet har gått över förväntan bra. Sen tar det väl ett tag innan han blir helt fri såklart. När vi var i stan i drygt 5 timmar igår fick blöjan stanna på. Där kan man inte bara trolla fram en toa på två sekunder som ni vet. men hemma har han gått utan och olyckorna har inte varit många. Fabbe är stoor kille nu.

Vi var som sagt i stan igår. Det var införskaffningsdags av nya regnkläder och stövlar + innetofflor/mockasiner. Sen råkade det bli ett besök på BR också, för faktiskt så var det ingen av barnen som frågade. Så bara just därför.

Nä, nu är livet bra. Helt enkelt bra.

♥ ♥ ♥

*segerdans*

JAG FICK JOBBET!!! Man ska lita på sin intuition...

Utmattad

Jag är helt slut. Det verkar som om jag brännde alla mina energireserver igår på arbetsintervjuvn, som för övrigt kändes bra. Valet står tydligen mellan mig och en annan tjej och jag får svar den här veckan. Känner mig lite avtrubbad nu i väntan på svar. Försöker att leva på som vanligt och njuta av andra saker så länge. Distrahera mig.
Men det känns som om jobbet redan är mitt. Allting stämmer så bra.
Samtidigt vill jag ju inte bli jättebesviken om jag inte får det - fast det är ju klart att jag blir - men jag vill inte deppa i hop för det. Blir det så, så ska jag ge mig den på att hitta ett annat jobb, för jag ska därifrån jag är nu så snart som möjligt.

Det är i alla fall mycket skönt att vara ledig idag, eftersom jag är så trött. Passar A's barn idag och alla leker snällt i rummet. Ska steka pannkakor till dem sedan.

Vet inte ännu om det blir något djurparksbesök på lördag. Beror på väderutsikterna. Vi tänker inte åka dit och gå omkring i regn. Annars får det bli någon gång i september.

♥ ♥ ♥

Mot en ny hösttermin!

Nu är det söndag, och ny spännande vecka stundar. Nya spännande tider stundar!

Tillbaks till jobbet imorgon - lagom spännande men överkomligt.
Fabbes första heldag på nya dagiset - spännande för stora killen!
Ryona tillbaks på Fritids men på ny avdelning - skönt och skoj för tjejen att få träffa gamla kompisar igen!

På tisdag är det dags för intervjuvn om nya jobbet. Har övertalat mig själv att det är meningen att jag ska ha det! Jag är så taggad för det här. Det här jobbet är som gjort för mig!

Sedan är det tre studiedagar för Ry så jag är ledig igen. På onsdag passar vi K & S, och torsdagen ska spenderas med att röjja upp i barnens rum.

Till helgen blir det förhoppningsvis resa till Borås Djurpark!

På onsdag i nästa vecka (22:e) börjar Ryona i första klass!

Och Ryno har som bekant precis bytt jobb och är nöjd men trött...

♥ ♥ ♥

Happy happy

Var ju som bekant lite rastlös och småstingslig i måndags. Precis som om jag hade något på känn. Sedan i tisdags har allting varit super! Inskolningen av Fab har gått suveränt. Han börjar ju på Ry's gamla dagis och det kändes som att komma hem! När vi lämnade honom en stund igår hade han inte ens frågat efter oss. Han bara cyklar och cyklar...

Och så det mest underbara! De ringde från jobbet jag hade sökt, och är intresserade av mig till en annan tjänst. En tillsvidare på heltid. Städ och kök på en förskola. Jag ska på intervjuv på tisdag. Håll alla tummar för att jag får det!
Då blir det bye bye hotellet! Bye bye arbetsförmedling och akassa! Och välkommen fasta arbetstider och lediga helger! Välkommen månadslön och kortare resväg! Kan det bli bättre just nu? *dansar lite*

Fabian har hittat på ett nytt ord. "Dusa". Ett kombinationsord för att dammsuga och klippa gräset. En av grannarna, tillika områdets trädgårdsmästare går utanför med en grästrimmer. Fabian står i fönstret och ropar "Kolajs (Nikolaj's) pappa dusar gäset!" Mycket spännande tydligen...

I eftermiddags ska barnen och jag till mina päron. Ryno kommer dit efter jobbet. Liten mini semester i Mölnlycke.
Kanske borde gå och väcka min sömntuta till dotter snart. Klockan är snart 10.

♥ ♥ ♥

Semester mutter

Äntligen har sommaren kommit tillbaks igen!

Jag har sependerat dagen med att försöka varva ner efter helgens strapatser. Det var faktiskt rätt svårt. Blev rastlös först. Vi började ju liksom dagen med lite tempo eftersom jag skulle till MVC och få p-sprutan. Och så ringde jag H&M och undrade över mitt klädpaket. Kommer vecka 33 fick jag till svar. *mutter* Det stog ju faktiskt v. 31 på beställningskvittot jag skrev ut. Men jag får väl ge mig till tåls.
Ja, i alla fall så fick jag gnällt lite med mina grannar och sen kändes det bättre och jag började slappna av. Det som fortfarande retar mig är att ett par dagar måste gå till inskolning av Fabbe på nya dagiset. Det är en nödvändighet naturligtvis, som han behöver för att börja där. Men både barnen och jag BEHÖVER också vara LEDIGA!
Alltså jag vill inte att våra lediga dagar ska vara händelselösa, MEN, jag vill kunna ta dem som de kommer. Utan större planer. Jag får göra så gott jag kan. Det är inte mycket att be för. Slipper jobba den här veckan i alla fall. *trots njuta*


Och jag blev klippt nu ikväll av A! Så jag slipper ha ågren för risigt hår i alla fall.


♥ ♥ ♥

Lycka...

Sitter här med mitt kaffe vid datorn på min andra lediga dag. *lycka* De tre monsterveckorna med ansvar är över! Nu är jag ledig till nästa söndag. Det enda som retar mig är att jag inte fått hem någon avi för att hämta ut mitt klädpaket än. Men det kommer förhoppningsvis imorgon. *längta*
I fredags kväll hade vi vår granne A och hennes barn här på spontan middag. Ville fira att jag äntligen är ledig.

Igår var vi i Floda och hälsade på en före detta arbetskamrat till Ryno (från jobbet han precis slutade på). Det var jätte trevliga och vi fick god grillad mat. Vi var inte hemma för än vid elva. Stackars trötta barnen somnade på studs, men de hade kul! M & I har en dotter på två år så vi var allihopa på en lekplats med linbana och andra saker. Och en uppblåsbar pool i trädgården som alla tre barnen plaskade i.
Det är kul med nya bekantskaper.

I kväll ska Ryona och jag gå på Liseberg och lyssna på Markoolio tillsammans med bl.a. Ry's kompis E och hennes mamma F.

Nu är det nog snart dags för frukost...

♥ ♥ ♥

RSS 2.0