Kort kort idag

Fan vad underbart det är med andras bloggar! Och vad jag älskar böcker! Läsa är bäst!
Och så vill jag så där många saker igen. Känner mig kluven. Sitter och peppar en kompis på MSN, och jag vill ge älsklingen lite tid också... Det blir inte mer skrivet idag.


 

♥ ♥ ♥

UNO - funkar mot sockerspring

Begodalbanan är intensiv nu. Toppar och dalar avlöser varandra så fort att jag inte hinner med. Ena stunden går jag på högvarv och orkar vad som helst, för att i nästa stund ligga på sängen och undra hur fan jag ska få mina ben att ta mig ut i köket. Jag VILL så mycket, och för en gångs skull känns det äntligen som om det är min tur. Som om saker och ting är möjliga.


Vi har förresten hittat lösningar på lördagskvällskaoset. Sedan några veckor tillbaks får barnen sitt lördagsgodis redan på dagen, medan vi fortfarande är aktiva, vilket gör att vi slipper de mest hysteriska sockerrusherna på kvällen. Och igår kväll valde vi bort TV:n, satte oss i köket och spelade uno med barnen. (Fabbe och Ryno fick vara ett lag). Det blev en helt annan stämning! Och jag kan avslöja att det är en viss snart sjuårig dam som har mästartiteln...


 

♥ ♥ ♥

"Mitt i veckan kaos"

Sydde gardinen till sovrummet igår kväll! *stolt* Men idag känner jag mig helt kockobello. Pisshelvetesregnet har gjort att jag har spännt mig och blivit stressad och när jag kom hem förut gick luften ur mig totalt.
Jag vägrar att gå och handla. Det enda vi akut behöver är mjölk, och det kan köpas i kvartersbutiken.
Middagen kommer att bestå av pizza/kycklingtallrik - hemkört.
Sen har jag tvätthelvete jag måste hänga upp och ungarna ska duschas och Ryno är sjuk men har jobbat ändå så han är också slutkörd.
Men det blir någ bra i slutändan. Har just nu en mysig babblande son i knät. Det gör gott för själen...


 

♥ ♥ ♥

Näste man till rakning?

Inser att jag behöver bli bättre på att använda min kamera igen, så att jag kan förgylla bloggen med lite goa bilder...
Här kommer en nytagen i alla fall.

Fabbeutanskägg
[Fabian härmar sin pappa (plastskyddet är såklart på!)...]


Annars har dagen varit hyfsat lung, förutom att vi höll på att blåsa bort på väg hem från affären, och att vi har bråkat med Ry angående hennes "nochighet". Det är inte bara kul att vara förälder... =(



Sen hade jag ett alvarligt samtal med sambon igår om att saker och ting inte har kännts bra. Kan väl kortfattat säga att nu efteråt känns det mycket bättre. Man måste vädra lite ibland helt enkelt.


 

♥ ♥ ♥

Fredag igen...

Så var det fredag igen och ytterligare en arbetsvecka gjord. Det är helt sanslöst vad fort det går!
Det har känts lite kaosigt den här veckan med sjuka barn och så. Fick hämta Ry tidigare igår för hon kände sig hängig. Och sen har jag ju själv inte varit så pigg heller. Men nu känns det som om jag har koll på läget på jobbet igen.


Om en dryg timme ska jag iväg med Ry på dansskolan. Får väl se hur pigg jag är när vi kommer hem... Men det är fredag i alla fall! *underbart*
Helgen ser också ut att bli lugn. Jag kanske får sytt lite gardiner? Ber att få återkomma om det...


♥ ♥ ♥


Sovvägrande son

Fabian ligger och är arg i sängen. Han ska sova middag var det tänkt, men han är feberfri idag och något piggare, så trots att jag ser att han är trött tycker han inte att middagssovning är någon bra idé. Därför fick han lov att ligga och titta i en bok en stund. Det blev lugnt och tyst och jag passade på att börja färga håret. När jag en stund senare kikr in med skallen full av färg ligger han forfarande och läser. Jag föreslår att han ska lägga ner boken och blunda en stund, varpå sonen blir arg och kastar boken så att det åker ner bakom sängen. Inte en chans att jag kryper in under sängen med huvudet fullt av färg för att hämta den. Därav Fabians ilska. Fast nu har han tystnat. Hoppas att han somnade. Det är tänkt att han ska gå till dagis imorgon och då är det ingen bra idé om han somnar klockan fyra. Vilket han med all säkerhet kommer att göra om han inte sover middag nu. Så jag håller tummarna. Vågar inte gå in och kolla riktigt än.


Saker att göra idag:


Färga håret
Duscha Fabian
Ringa hem Ryona från fritids + se till att hon tar med jackan hon glömde igår.
Tömma diskmaskinen
Laga någon god gryta av grytbitarna som ligger i kylen.
Författa en inköpslista (lång - mycket är slut hemma)
Gå och handla
Jobba på att förbättra stämningen mellan mig och trött/hängig sambo.
Skulle dessutom vilja hinna med att läsa lite...



Nu kommer Fabbe upp. Han har själv hämtat boken under sängen.
Blir till att hålla vaken i eftermiddag då... *suck*


 

♥ ♥ ♥

Höstbaciller!

Förlåt, men jag har verkligen haft fullt upp. Nu är jag här igen! Full av förkylningsbakterier från nya jobbet! Men det är sådant man får räkna med.

Hela förra veckan har varit bra. Ry gick första gången på dansskolan i fredags och tyckte det var kul. I lördags var vi på Borås Djurpark tillsammans med Malin. *mysigt*. På kvällen/natten var jag ute med grann-morsorna och fnissade och dansade rumpan av mig, trots hotande febertopp på eftermiddagen (förkylningen började i torsdags). Var rätt så dö på söndagen sedan... Jag blev i vanlig ordning inte bakis, men kombinatioen råförkylning och sömnbrist är inget vidare. Ryno var gullig och stod för matlagningen den dagen och jag fick även sova middag, så igår var det  jobbet som gällde igen. Kom hem med energi kvar i bagaget.

Idag är det däremot lite sämre ställt med energin. Fabbe vaknade med feber och Ryno fick stanna hemma för jag hade möte med min chef. Detta möte tog en timme av min städtid så jag fick ha eld i rumpan på morgonen. Sedan var lunchen från tillagningköket försenad + att jag fick en massa kylvaror som jag var tvungen att prioritera innan lunchen kunde serveras, så då blev det till att ösa på igen. Efter den pedagogiska lunchen var det bara att tända rumpraketen ytterligare en gång för nu var det ju mindre tid kvar till disken. *pust*

Utöver detta gjorde sig förkylningen påmind hela dagen så jag kom hem som en trasa. Ryno är också på väg att bli förkyld och jag kan säga att två sjuka vuxna i vår familj är en ganska grinig kombination. Jag stressar upp mig över allt och inget och han i sin tur tar vart enda ord jag säger som ett personangrepp. Vi har varit rörande icke-överens om det mesta idag. Inser dock att det är bacillerna som är boven. Det går väl över. Fabbe har fortfarande feber så jag ska vara hemma med honom imorgon. Ryona är glad för hon får gå till och från skolan själv och känner sig stor. Tyvärr har jag fått ett munsår så jag kan inte gospussa på någon av dem (inte på Ryno heller fast det säkerligen skulle behövas...). =(
Nå ja... Såhär är livet också ibland. Det är bara att le för sig själv och fortsätta mot bättre tider!


 

♥ ♥ ♥

Energiflöde

Nu har jag gjort första dagen på nya jobbet och det känns jätte bra. Mycket att lära såklart, och det tar väl ett tag innan jag fått in mina egna rutiner, men känslan överlag är BRA. Jag trivs i förskolemiljön.

Jag trivs förreseten med det mesta just nu. Jag har massa extra energi. Jag tror det beror på allt NYTT. Hela familjen har börjat nytt jobb/första klass/nytt dagis. Fabbe har mer eller mindre slutat med blöja under vaken tid. Ryona kommer hem med små läxor och ska börja dansskola på fredag. Det står ett nytt skrivbord i barnens rum och Ryno håller på och bygger en bar i vardagsrmmet. Både barnen och jag har en massa nya kläder.

Det är sån cirkulation och all energi blir ny och fräsch! Nu gäller det att hålla flödet igång. Har massor som behöver röjas med hemma. Hösten har rivstartat!


 

♥ ♥ ♥

Bot mot gardinångest

Tack fina man som kommer hem med choklad till mig (fast jag verkligen inte behöver)!


Idag har jag varit med mamma på IKEA och inhandlat skrivbord till Ryona och gardintyger.
Gardiner och gardinsömnad ligger egentligen varken mig eller min moder särskilt varmt om hjärtat, men tyginköpen gick bra ändå. Tack mamma för ditt moraliska stöd!
Väl hemma bjöd vi mor & far på tacos.


Snart, snart... så fort jag orkar dra fram symaskinen (vilken kväll som helst nu hoppas jag), så kommer det att tillverkas nya gardiner till det här hemmet och jag kan äntligen slänga min gardinångest i soptunnan!


Ryno har spenderat kvällen med att sätta ihop skrivbordet + lådhurtshen (som var pilligast). Det blev jättefint. Nu ska vi bara få ordning på resten av barnens rum.


Och imorgon börjar jag mitt nya jobb! Tror att jag glömt att nämna här på bloggen att det inte rörde sig om heltid utan om 75%. Men Cissi gråter inte för det. Jag slutar numera kl 14:00 varje dag, och kan spendera eftermiddagen med mina barn. *lycklig*


 

♥ ♥ ♥

RSS 2.0