Hon lever!

Puffen är oskyldig! Hon har inte ätit hamster. Snarare varit delaktig i en rymningsaktion... Sent igår kväll vaknade jag av att Puffen sprang runt och sniffade mot golvet i sovrummet. Sedan såg jag Hermione springa under vår säng!

Det var en törstig lite hamster som fick komma tillbaka till sin bur. Stackaren hade varit utan mat och vatten i nästan ett dygn. ♥

Vinster, framtidstro och vissa tuggrelaterade problem...

Troligen är det Puffen som är den skyldiga. Hennes mage är inte vad den ska vara idag... =/

Hermione R.I.P.



Utöver detta är det en glädjens dag. Ryona och hennes lag tog hem hela fotbollscupen! Pappan och mamman är mycket stolta.
Medans far och dotter var på cup, var Fabbe och jag i Allum och köpte skor och käkade på Max. Inte helt fel det heller.

Börjar faktiskt hoppas på bättre tider nu. Ryno har fått en projektanställning. Hoppas att den pågår lääänge så vi kan få komma i kapp oss lite. Det har iaf blivit vardag med råge här hemma nu. Fabbe har börjat fritids eftersom Ryno jobbar. Verkar funka bra. Och Ryona fixar hundpromenaderna efter skolan.
Den enda som inte riktigt har kommit in i saker och ting är Puffen. Eller rättare sagt hon äter/tuggar på saker. Något vi måste lyckas arbeta bort.


Lista på vad Puffen tuggat på/satt i sig:

¤Dragkedja på Ryonas sko
¤Två tavelramar. (Ett kort på brorsan och ett på Ryno som liten som stod i bokhyllan.)
¤Hörnet på min vegetariska kokbok
¤Bajs (Sitt eget. Bläh!)
¤Skumgummibitar ur Fabians cykelhjälm
¤En halv skål chips hos Nicko och Becca
¤En klase obevakade bananer
¤Hamstern Hermione (Ej bekräftat, men synnerligen misstänkt)

Suck...

Dags att ringa Ace Ventura?

Vi har ett mysterium hemma.
När Ryno skulle väcka Ryona imorse (de skulle iväg på fotbollscup) så ligger Hermiones bur på golvet med luckan uppflugen och Hermione spårlöst försvunnen. Till saken hör att vi har haft två hundar här över natten. Puffen bor ju förstås här, men i natt hade vi även Bimbo som nattgäst. Så antingen har en av hundarna, eller båda, tagit sig in i barnens rum. Dörren var stängd när vi la oss men å andra sidan kan någon av barnen varit uppe på toa och inte stängt ordenligt på tillbakavägen. I alla fall så har de lyckats välta buren. Teori 1 är att Hermione nu liggen i en hundmage. Teori 2 är att hundarna skrämde sig själva när buren föll och sprang ut och att H smet ut och ligger gömd någonstans (typ vart som helst). Det knepigaste är att båda barnen stensov genom hela händelsen. Ännu konstigare är att rummsdörren bara var öppen en springa i morse...
Min gissning är att vi har en hamster mindre. =( Men barnen tog det bra. Tur att det inte var Ryonas hamster Lucy iaf...

Nya tider nu för tiden

Imorgon börjar skolan igen. Ry börjar mellanstadiet (Hjälp vad hon är stor!) och Fabbe börjar nollan. (Hjälp en gång till!)
Ovanpå detta har Ryno fått en projektanställning som börjar imorgon den med! Det blir rakt ut i vardagen för hela familjen. Jag gillar vardagen! Bara man tar vara på guldkornen i den... =)

I söndags kom det några och köpte Ryona's gamla Brtatzdockor som jag lagt ut på blocket. Idag var hon med Ryno i stan och köpte en tröja för pengarna. Och rosa slajm...

Med blåbär och myggor...

...vände det igen.
Var i skogen med Ryno och vovven nu på kvällen. (Barnen var hos kompisar) Jag plockade blåbär och Ryno plockade björnbär. Livet känns bättre igen. Jag lyckades distrahera mig!

Vem försöker jag lura?

Jag är så bra på att fejka att jag mår bra, att jag ofta lyckas lura mig själv.
Tur, annars hade jag nog inte orkat...
Det är svårt att prata med någon när jag inte ens själv riktigt kan reda ut vad allt beror på.
Det är en blandning av både gammalt och nytt skräp.
Mycket gammalt som jag inte minns, men ledsenheten sitter kvar i kroppen...
Och nytt skräp som jag inte orkar ta i.
Orkar inte se mig själv i vitögat nu. Kan inte bedöma konsekvenserna.
Bättre ljuga om att allt är bra. Hålla mig sysslesatt så att jag inte hinner känna eller tänka.
Tyvärr säger kroppen stopp ibland. Nu sitter jag här och är så trött att jag inte orkar värja mig.
Och det gör så ont, så ont, och det är tungt att andas. Men jag orkar inte sortera i skräphögen.
Det går över om ett tag.
Så fort jag orkar distrahera mig igen...

Things can only get better!

Idag och imorgon kvar av semestern. Det har varit en bra en.
Visst, vi kunde ha haft bättre flyt men pengar (men det har iaf funkat!) och med jobb till Ryno. Men i övrigt har det varit toppen! Har både hunnit slappa och få saker gjorda. Vi har gjort saker med barnen, fått en barnledig helg tillsammans och umgåts med vänner både tillsammans och var och en för sig.

På toppen av allt har vi nu haft Puffen hos oss i snart en vecka och allt lutar åt att hon stannar kvar.
Hon är helt underbar, och sprider glädje och kärlek omkring sig som bara en hund kan!

Nu går vi in i min favotitperiod på året. Sensommaren/början på hösten. Jag känner mig fylld av energi och kämparglädje! Nu går vi mot bättre tider. Kanske kommer jag ha tid/ork/lust att blogga lite oftare också. Det återstår att se... =D


Puffen!


Ibland går det väldigt fort...

...från förslag till verklighet.
För 1½ vecka sen fick vi frågan om vi var intresserade av att köpa en ettårig tik som skulle beläggas med avelsstopp pga ett armbågsfel. (Inget hunden lider inte av, men det är något man inte vill föra vidare till nästa generation.) Självklart var vi intresserade eftersom vi varit sugna på att ha hund länge men inte känt att det varit läge att skaffa valp. En ettåring kändes som ett bra alternativ, då rumsrenhet m.m. är avklarat men hunden fortfarande är ung och formbar.
Nu trodde vi att det skulle ta ett tag innan vi kunde ta henne, då paper och sådant skulle bli klart, men häromdan bestämdes det att vi skulle ta henne så snart som möjligt. Till att börja med två veckor på prov för att se att allt funkar.

Så nu är hon här! Hon heter Hot Shot, men lystrar till "Puffen". Hon är helt galet fin och jätte gosig! ♥



RSS 2.0