Sova länge?

Är trött och omotiverad till det mesta. Kan man inte bara bunta ihop familjen och gå i ide? Ligga där i en stor mysig sovhög tills våren kommer och snorbacillerna försvinner?

sova


♥ ♥ ♥

Solig söndag

Hade jätte trevligt igår kväll! Kände mig verkligen hemma med tjejerna.
Var lite seg i morse. Var hemma halv två - två i natt. Har tagit det hyfsat lugnt halva dagen. Sedan promenerade hela familjen och lämnade Ry på kalas vid tre. Ryno, Fabbe och jag fortsatte till affären för att kompletteringshandla. Underbart väder med sol och blå himmel. Kan det bli bättre på en söndag?

Nu är vi hemkomna med varorna och jag ska snart gå och hämta Ry igen, medan Ryno lagar middag. Det blir nostalgimiddag idag. Skinkschnizel med potatiskroketter och bearnaisesås. Det fick jag första gången Ryno bjöd mig på middag.*mys*

kroketter


♥ ♥ ♥

Fånig ågren

Helg igen. Och jag orkar faktiskt skriva lite...
 
Ryno fick inte sin lön igår. Nått vajsing. Företaget har bytt ägare. Hoppas att allt löser sig i nästa vecka. Blev inget betalande av räkningar igår i alla fall. Själv har jag fått löneförhöjning, det har jag nog glömt att skriva. 1800:- på en heltidslön (fast jag jobbar ju bara 75%). Har räknat ut att jag får ut drygt 900:- mer i månaden efter skatt. Det gör ju inget.
 

pengar

 
Ikväll ska jag och några andra jobbtjejer hem till Belinda för att ha lite trevligt. Hon bjuder på sin mammas paella. Gissar att det blir jättegott! Fast jag har ågren som vanligt när jag ska iväg och göra något själv en fre/lör... Missar ju en ledig kväll med familjen. Jag vet att jag är fånig, men det är ju det jag längtar efter hela veckorna. Samtidigt böhöver jag få göra något på egen hand också, och jag vet att jag kommer att få roligt. Det går över så fort jag lämnat hemmet. Men det känns jobbigt innan jag ska åka.
Får föresten inte glömma att jag lovade att köpa med bröd...
 
baguette


Börjar bli dags för frukost här nu. Klockan är över halv tio och Rysan sover fortfarande...


♥ ♥ ♥


En pausdag...

Har mailat vårdcentralen nu i alla fall. Om mitt konstiga begodalbane-humör. Om bristen på ork. Bad om svar via mail. Får se om jag får någon tid. Det kändes bra att skriva av sig i alla fall. Lättare än att berätta på telefon. När man skriver har man betänketid. Så att man kan formulera sig på ett enkelt sätt och inte krånglar till allt för den som lyssnar/läser. Det man ska berätta på kanske 5-10 minuter tar en halvtimme att skriva. Men nu har jag gjort det i alla fall.
Hoppas att jag får någon hjälp. Jag vill kunna välja hur jag ska reagera. Inte bara rasa blint, skälla och säga såndant som kanske sårar. Som sätter spår i små barnasjälar. Jag känner så mycket - och det vill jag fortsätta göra. Men utan ArgMonstret, för hon blockerar alla andra känslor och tar över. Oombedd och obehövd tar hon över och jag hatar henne! Hör du ArgMonster, du är inte välkommen här! Du förstör mitt liv.


Som det kanske har förståtts så är jag hemma idag. Hemma med Rysan som hade magont i morse. Antar att hon bara känner sig allmänt trött och hängig. Hon brukar reagera med magont då. Vi stannade hemma för säkerhets skull. Hon behövde väl det. Vi var bara nere och lämnade lilleman en sväng.

Borde ta tillfället i akt och skriva idag. Jag hade en inspirerande dröm i natt. Det borde vara ett tecken att börja skriva. Att jag blev hemma idag borde ses som ytterligare ett tecken. Får väl se vad som händer. Är just nu bara väldigt stolt att jag mailade vårdcentralen. Det kanske får räcka för idag. Ska gå och rå om dottern nu...


 

♥ ♥ ♥

Snurr...

Tillbaks efter trött och känslosvajjig helg.
Mycket snurr i huvudet just nu. Runt omkring är läget lugnt. Har inga förutfattade tankar om den här veckan än...

♥ ♥ ♥

Trötteträsk...

Bor jag i nu. Så typiskt torsdagar. Bara en arbetsdag kvar den här veckan. Jobbet flyter på och så kommer jag hem och luften bara går ur mig. Känns som en prestation att fixa stekt korv och pulvermos och ställa fram grönsakerna som blev över igår...

Och så två härliga ungar. En stortrotsande treåring och en gränstestande sjuåring. Hmm... Men som sagt, härliga däremellan.

Måste läsa färdigt bloggarna så att jag kan hänga tvätt...

♥ ♥ ♥

En bra dag

Pratade en bra stund i telefon med min bror nyss. Det är inget jag gör sådär varje dag. Beröm till mig för att jag gjorde något jag inte brukar! Ska försöka fortsätta med det. Att föra in ny frisk energi i mitt liv - varje dag om det går.

Ry hade E här i eftermiddags och hon stannade på middag. Det var kul att kunna fylla upp Rynos tomma plats vid bordet. Han jobbar över även idag, och är påväg hem just nu.

På jobbet går det jätte bra. Jag känner att jag har rotation på energin där. Jag både ger och tar, och jag känner mig nöjd med min insats. Att jag är viktig och gör nytta. Det är bra för självkänslan!

Promenerade efter jobbet idag. Det känns också väldigt bra. Och jag har varit en bra och tålmodig förälder.
Jag är så nöjd att jag måste sträcka på mig och sola mig i min egen nöjd-glans. Jag vet att det kommer svackor igen då och då, så varför inte njuta när jag är på topp?

KRAM

♥ ♥ ♥

Vilja att orka!

image71


Söndag idag. Har haft päron här på besök. Vi har fikat och Ry har fått visa upp hamster.
Ska strax börja med middagen. Laxgryta med cocosmjölk. Jättegod!

Känner mig trött och rastlös på samma gång. Hoppas att det blir film ikväll i alla fall.
Jag vill se mer film. Läsa mer böcker också. Röra på mig mer. Träffa mer folk. Uppleva mer. Bli rik på upplevelser. Då har man mer att berätta. Mer att ge och dela med sig av. Men jag är rädd för att inte orka. Äh! Det är bara att orka! Måste bestämma mig bara!

♥ ♥ ♥

Hej igen!

Det har inte blivit några inlägg på ett par dagar. Ryno jobbade över i torsdags och igår, så jag har fått ta hela kvällsracet själv. Har helt enkelt inte haft ork att skriva.
Nu är det lördag, ungarna kollar på film och leker med lego och trötte mannen vilar på sängen. Själv tänkte jag gå och baka en kaka snart. Och sen är det dags att laga middag. Eller så blir det middag först och kaka sen. Beror på klockan...

Funderar på om jag behöver ha mer folk omkring mig i mitt liv, och hur jag ska klämma in det?
Tror att både Ryno och jag behöver mer socialt umgänge. Att kunna sticka iväg någon kväll i veckan och att ta hem folk lite oftare. Som det är nu springer barnen nästan på väggarna när vi har besök hemma. De är liksom inte vana.
Inte jag heller. Att ha mycket folk omkring mig i mitt liv. Är rädd för att inte orka tror jag. Samtidigt så vet jag ju hur mycket det ger. Det blir mer rotation på energin och man träffar mer människor. Byter mer tankar och åsikter. Bättre för förhållandet också om man inte sitter och hänger brevid varandra vid tv:n varje kväll.

Nej, nu kallar köket! Tiden bara rinner iväg när jag sitter här. Speciellt som jag chattade med en arbetskamrat på msn.

♥ ♥ ♥

Nyklippt

Jag 6/1


Idag har jag varit på en frisersalong för första gången på jag vet inte hur många år. (Brukar bli klippt av grannen i vanliga fall) Ja, nu syns det ju inte direkt på bilden, men jag kan säga att de slitna topparna är borta. Skönt.

Annars har det varit en lugn dag. Vi plockade bort julpyntet. Ungarna var ute med Ryno en stund i snön  (första den här vintern som verkligen lade sig på marken) innan den började regna bort... Typiskt Göteborg.
Ryona var sedan hemma hos K större delen av dagen. Fabbe hade legolek i hela vardagsrummet.
Nu på kvällen har vi ätit våfflor.

Nu har jag egentligen inget vettigt att skriva om. Ryno väntar på mitt sällskap så jag tackar för idag.

♥ ♥ ♥

Morgonbilder

Ry med sin älskling (igen)
Ryona med Vanessa


Jag är så glad att vi bestämde oss för att ge Ry en hamster. Den är verkligen uppskattad!

Min Spiderman
Spiderman-Fabbe


Och här har ni en blivande superhjälte! (Fast för mig räcker det om han växer upp till en snäll och omtänksam kille, vilket han är redan nu så...)

Jag och Fabbe knäppar oss

Jag och Fabbe knäppar oss

Min älskade son...

Bläääh


Idag har min son:
  • Skrikit hela vägen hem från dagis för att han inte fick latåka i paraplysulkyn.
  • skrikit ännu mer och vägrat sätta sig när han fick åka i sulkyn efter den långa tuffa trappan, så som vi kommit överens om.
  • Skrikit resten av vägen hem för att jag och Ry inte orkade vänta på att han bara skulle stå där och vägra sätta sig.
  • Skrikit i svalen för att han ville sitta i sulkyn i svalen (fast han vägrade sätta sig).
  • Skrikit i hallen för att han ville gå ner och sätta sig i sulky i barnvagnsförrådet.
  • Skrikit för att han var kissnödig men inte ville erkänna det.
  • Slutat skrika och KISSAT på mig för att jag sa att man måste gå på pottan/toan om man är kissnödig!
  • Surat i soffan för att jag blev arg.
  • Kramat mig förlåt, blivit glad och lekt med bilar.

Någon som undrar varför jag inte orkade plocka bort julpynten idag?


♥ ♥ ♥

Gott nytt då!

Gott nytt år på er!
Fick naturligtvis aldrig upp kameran igår, så ni får tro mig på orden. Vi hade jätte trevligt! Kvällen bara försvann. Petra och jag gjorde egentligen inget annat än åt, pratade och pimplade kaffe. De tre barnen hade så mycket spring i benen att de knappt han stöka ner något alls på dryga 7 timmar. Och det var i princip bara glada miner!
Gubbsen bytte filer med varandra och snackade säkert en del de också, och gammeltrötta hunden Alba låg mitt i smeten och höll ett halvt öga på det som hände. Ett supernajs och lagom slappt nyår helt enkelt.
Raketerna tittade vi som vanligt på ifrån vårt vardagsrumsfönster, varifrån man ser ungefär halva stan. Det var lika vackert som vanligt, och det är extra uppskattat när man slipper palta på sig och barnen och gå ut och tröttfrysa för att kunna se på härligheten.

Nu är det lugn och ro som gäller här hemma. Det är arbetsdag imorgon. Ryona sover över hos K och blir lämnad på fritids kl. 10 imorgon. Skönt för henne. Vi andra tre får snällt pallra oss upp vid femsnåret... Men det är bara tre dagar jobb sen är det helg igen. Gött!
Fabbe har också somnat, trots att han är ensam i syskonens gemensamma rum (eller inte - Vanessa bor ju där nu...), men det har nog mest att göra med att han firade nyår igår. Han såg rätt sömnig ut när han skulle lägga sig.

Nu vill jag slappa i soffan med sambon.

♥ ♥ ♥

RSS 2.0